GP ΗΠΑ: Πρώτη pole για τον Μπότας

2.746 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2019)

Ο Βάλτερι Μπότας πήρε την πρώτη pole position στις Ηνωμένες Πολιτείες και την 5η για το φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του για 12 χιλιοστά τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τρίτο τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes έκανε ένα σημαντικό βήμα για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, αφού κατέκτησε την πρώτη του pole position επί αμερικανικού εδάφους που θα τον φέρει αύριο στην πρώτη γραμμή του grid.

Ακριβώς πίσω του στην κατάταξη βρέθηκε ο Φέτελ, που θα εκκινήσει δίπλα από τον Μπότας, ενώ στη δεύτερη σειρά του grid θα στοιχηθούν οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλς Λεκλέρκ. Ο Λούις Χάμιλτον ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες δοκιμές καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, μία θέση μπροστά από τη Red Bull του Αλεξάντερ Αλμπόν.

Σε ό,τι αφορά στην ζώνη αποκλεισμού στο Q2 δεν κατάφεραν να περάσουν οι Τζιοβινάζι, Ράικονεν, Ρουσέλ, Πέρεθ και Κούμπιτσα, ενώ στο επόμενο «επεισόδιο» ολοκήρωσαν την προσπάθεια τους οι Χούλκενμπεργκ, Μάγκνουσεν, Κβίατ, Στρόλ και Γκροζάν.

Πριν κλείσουμε και σας παρουσιάσουμε την κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το πέρας των κατακτακτήριων δοκιμών στην πίστα του Ώστιν στο Τέξας, να σημειωθεί πως ο Βρετανός πιλότος της Mercedes-AMG χρειάζεται μόλις 4 βαθμούς στον αυριανό αγώνα για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει ή αν θα παραταθεί η αγωνία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda