GP Ιαπωνίας: Αναβάλλονται οι κατατακτήριες λόγω τυφώνα

3.362 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

Ο τυφώνας Hagibis είναι υπεύθυνος για την αναβολή της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ιαπωνίας στην πίστα της Σουζούκα. Δείτε πότε θα πραγματοποιηθούν.


Οι FIA και η διοργανώτρια αρχή της Formula 1 αποφάσισαν να αναβάλλουν τις κατατακτήριες δοκιμές του 17ου γύρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος F1, καθώς ο τυφώνας Hagibis έχει χαράξει τροχιά προς το Τόκιο και μετέπειτα θα περάσει μια «βόλτα» από την πίστα της Σουζούκα. Η δράση του Σαββάτου αναβάλλεται, λοιπόν, κάτι που σημαίνει πως το FP3 δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου ενώ και οι κατατακτήριες θα μεταφερθούν την Κυριακή στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα (4:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος).

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο τυφώνας θα έχει κάνει το πέρασμά του από τον χώρο της πίστας το βράδυ του Σαββάτου συνεπώς δεν αναμένονται αλλαγές στην ώρα διεξαγωγής του κυριακάτικου αγώνα που έχει οριστεί για τις 14:10 τοπική ώρα ή αλλιώς 8:10 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί το 2004 και το 2010 στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ το εν λόγω φαινόμενο έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως υπερ-τυφώνας αφού δεν αποκλείεται να θεωρηθεί ως ο πιο ισχυρός τυφώνας όλων εποχών για τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Toyota
test center