GP Ιαπωνίας: Στο χιλιοστό η pole position για τον Verstappen

GP Ιαπωνίας: Στο χιλιοστό η pole position για τον Verstappen

4.216 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2022)

Ο Max Verstappen πήρε οριακά την pole position από τους Charles Leclerc και Carlos Sainz στα προκριματικά για το GP της Ιαπωνίας που κρίθηκαν στο χιλιοστό.

Κρίθηκε στα 0,010 δλ. η pole position

Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen, κέρδισε την pole position για το ιαπωνικό Grand Prix, αυξάνοντας τις πιθανότητές του να ολοκληρώσει τον παγκόσμιο τίτλο του 2022 αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεπέρασε το ζευγάρι της Ferrari, Charles Leclerc και Carlos Sainz στους προκριματικούς.

Ο Verstappen προηγήθηκε μετά τους πρώτους γύρους του Q3 και ο αρχικός του χρόνος στα 1:29.304 ήταν αρκετά γρήγορος για να κλείσει την πρώτη θέση, ο Ολλανδός τερμάτισε 0,010 δλ. μακριά από τον Leclerc και 0,057 δλ. πάνω από τον Sainz, ενώ ο team mate του στη Red Bull, Sergio Perez ολοκλήρωσε την πρώτη τετράδα.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν ένα περιστατικό με εμπλεκόμενους τους Max Verstappen και Lando Norris στους πρώτους γύρους του Q3, αφού ο Verstappen βγήκε αριστερά στην έξοδο της 130R σε έναν αργό γύρο, αναγκάζοντας τον Norris να κάνει αποφυγή τη στιγμή που η McLaren του ανέβαζε ταχύτητα.

Η Alpine των Esteban Ocon και Fernando Alonso πήραν την πέμπτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, με τον Ισπανό να χωρίζει το ζευγάρι των δύο Mercedes, Lewis Hamilton και George Russell, που βρέθηκαν στην έκτη και την όγδοη θέση. Ο Sebastian Vettel πέρασε στο Q3 για πρώτη φορά μετά το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν του Ιουνίου και κατέληξε στην 9η θέση του grid με τον Norris να συμπληρώνει τις 10 πρώτες θέσεις μετά τη στενή... συνομιλία του με τον Verstappen.

Στη ζώνη αποκλεισμού του Q1 βρέθηκαν οι Albon, Gasly, Magnussen, Stroll, Latifi, ενώ στο Q2 ολοκήρωσαν την προσπάθειά του Ricciardo, Bottas, Tsunoda, Zhou, Schumacher.



Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
moto