GP Ισπανίας: Νίκη στρατηγικής για τον Hamilton

1.909 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2021)

Ο Lewis Hamilton πήρε την καρό σημαία στο GP Ισπανίας και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την 100η pole position της καριέρας του, επιστρατεύοντας μια επιτυχημένη στρατηγική.

Στον τερματισμό, η πρώτη τριάδα του grid, όπως διαμορφώθηκε στις χθεσινές κατατακήριες δοκιμές που ο Hamilton κέρδισε την 100η της καριέρας τουπαρέμεινε αναλλοίωτη με τον πόντιουμ να ολοκληρώνεται από τους Max Verstappen και ο Valtteri Bottas. Ωστόσο, η Mercedes και ο Hamilton έπαιξαν μια πολύ έξυπνη στρατηγική για να περάσει πρωτοπόρος και να διευρρύνει τη διαφορά του από τον Verstappen, ο οποίος πέρασε μπροστά στην αρχή του αγώνα, εκκινώντας καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολλανδός ακολούθησε στρατηγική ενός pit stop στον 24ο γύρο, ωστόσο η Mercedes κράτησε τον Βρετανό στην πίστα για 4 ακόμα γύρους έως ότου τον καλέσουν στα pits. Από εκεί και έπειτα, και ενώ ο Hamilton βγήκε από τα pits πίσω από τον Verstappen, τον κάλεσαν εκ νέου στον 43ο γύρο για αλλαγή ελαστικών. Έτσι, ο Βρετανός βρέθηκε με φρέσκα λάστιχα και όντας ταχύτερος από τον Ολλανδό κατάφερε να προσπεράσει καθαρά έξι γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Μετά την προσπέραση o Verstappen μπήκε για αλλαγή ελαστικών και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο που του χάρισε έναν έξτρα βαθμό.

Με αυτό τον τρόπο, ο Hamilton έκανε το τρία στα τέσσερα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας παράλληλα 98η νίκη της καριέρας του και την έκτη του νίκη στην πίστα της Βαρκελώνης.

Από εκεί και έπειτα, οι Valtteri Bottas και Charles Leclerc τερμάτισαν στις θέσεις από τις οποίες εκκίνησαν, τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα, καθώς δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των δύο πρωτοπόρων. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώθηκε με τον Sergio Perez, ο οποίος εκκινούσε όγδοος.

Πρόωρη εγκατάλειψη για τον Yuki Tsunoda στον 9ο γύρο λόγω μηχανικού προβλήματος στην AlphaTauri. Εκείνοι που βαθμολογήθηκαν, όντας ένα γύρο πίσω ήταν οι Norris, Ocon, Gasly.

Mercedes
Audi