2 φωτογραφίες »

GP Ιταλίας: Ricciardo και ονειρικό 1-2 για McLaren

2.216 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2021)

Hamilton και Verstappen βγήκαν μαζί εκτός αγώνα και έτσι Ricciardo και Norris βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν το 1-2 στην πίστα της Monza.

H ΜcLaren επέστρεψε! H βρετανική ομάδα μπορεί να είχε πολλά χρόνια να πάρει την καρό σημαία στην F1 (τελευταία νίκη στην Βραζιλία το 2012) αλλά στο σημερινό αγώνα, όχι μόνο είδε τον Ricciardo να παίρνει την πρώτη θέση αλλά κατάφερε να κάνει το 1-2, αφού ο Lando Norris τερμάτισε λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Bottas ολοκληρώνοντας μια μεγάλη προσπάθεια, αφού ο Φινλανδός ξεκίνησε τελευταίος.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


O αγώνας ήταν επεισοδιακός από την πρώτη κιόλας στροφή καθώς ο Ricciardo κατάφερε να εκκινήσει καλύτερα από τον Verstappen και να πάρει την πρωτοπορία, την στιγμή που ο Hamilton, αν και βρέθηκε για λίγο πίσω από τον Ολλανδό, όταν επιχείρησε να τον προσπεράσει, έχασε την αγωνιστική γραμμή και ο Lando Norris κατάφερε να τον προσπεράσει. Τους επόμενους γύρους Verstappen και Hamilton προσπαθούσαν να προσπεράσουν τους δύο οδηγούς της McLaren που βρισκόντουσαν μπροστά τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Τον χορό των pit stop άνοιξε ο Ricciardo, πριν τον ακολουθήσει ο Verstappen, ωστόσο ένα πρόβλημα ήταν η αιτία για να χάσει ο Ολλανδός αρκετά δευτερόλεπτα και να πέσει αρκετά πίσω. Τα απρόοπτα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Hamilton κατάφερε να προσπεράσει τον Norris και να μπει αμέσως αμέσως στα  pits για να του τοποθετήσουν τα «γρήγορα» ελαστικά μεσαίας σκληρότητας, ωστόσο μια μικρή καθυστέρηση τον έφερε λίγο μπροστά από τον Verstappen. Οι δύο οδηγοί βρέθηκαν πλάι-πλάι και τελικά κατέληξαν μαζί στην άμμο… Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα με τους οδηγούς της McLaren φυσικά να είναι οι περισσότεροι ωφελημένοι, να κρατούν το 1-2 μέχρι το τέλος και στο τέλος να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Τρίτος ήταν ο Bottas, ο οποίος κατάφερε να φτάσει ψηλά, αν και ξεκίνησε από την 20η θέση. Ο Φινλανδός και ο Leclerc που τον ακολούθησε στην τέταρτη θέση επωφελήθηκαν από την ποινή 5 δευτερολέπτων που πήρε ο Perez της Red Bull, ο οποίος και τελικά τερμάτισε πέμπτος. Έκτος ήταν ο Sainz, έβδομος ο Stroll, o Alonso ήταν όγδοος, ο Russell κατάφερε να βαθμολογηθεί σε ακόμη έναν αγώνα ενώ ο Ocon συμπλήρωσε την 10άδα.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στη Ρωσία στις 24-26 Σεπτεμβρίου.

Δείτε την τελική κατάταξη:  
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center