GP Μεξικό: Αφεντικό στο σπίτι του team mate του ο Verstappen

GP Μεξικό: Αφεντικό στο σπίτι του team mate του ο Verstappen

5.132 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2022)

Ο Max Verstappen είναι ο μόνος που «έπεσε» κάτω από το 1:18 και κατέκτησε την pole position για το μεξικανικό GP, στο οποίο έχει την τιμητική του ο Sergio Perez μιας και βρίσκεται εντός έδρας. Πίσω του οι δύο Mercedes-AMG των Russel και Hamilton.

Pole για τον Verstappen, 2-3 για τη Mercedes

Ο παλμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 μεταφέρεται στο νότιο τμήμα της Βορείου Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στο Grand Prix της πόλης του Μεξικό που λαμβάνει χώρα στην πίστα Autódromo Hermanos Rodríguez μήκους 4,3 χιλιομέτρων.

Η pole position του 3ου αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος φαινόταν αρχικά ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όταν στο Q2 τα τέσσερα πρώτα μονοθέσια είχαν διαφορές από 8 έως και 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον πρωτοπόρο.

Ωστόσο, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, που έχει ήδη «κλειδώσει» τον τίτλο του πρωταθλητή για φέτος, έκανε έναν εξαιρετικό γύρο στο Q3, όντας ο μόνος που κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα κάτω από το 1:18 και πιο συγκεκριμένα στο 1:17.775. Οι δύο Mercedes που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο κομμάτι των κατατακτηρίων δοκιμών δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Verstappen και έμειναν 0,304 δλ. (George Russel) και 0,309 δλ. (Lewis Hamilton) πίσω του. Ο Sergio Perez, που «τρέχει» στην πατρίδα του, κατάφερε να ολοκληρώσει στην τέταρτη θέση, χωρίς να είναι και πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή του. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώθηκε με την Ferrari του Carlos Sainz.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από το 2016 έχει να κερδίσει ο pole man

Στη ζώνη αποκλεισμού του Q1 βρέθηκαν οι δύο Williams των Albon και Latifi, οι δύο Aston Martin των Vettel και Stroll και η Haas του Mick Schumacher. Έπειτα, στο Q2 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Ricciardo με McLaren, η Alfa Romeo του Zhou, οι δύο AplhaTauri των Tsunoda και Gasly και η Haas του Magnussen.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι τελευταία φορά που κέρδισε pole man στο Grand Prix του Μεξικό ήταν το 2016, με τον Lewis Hamilton να κάνει το άτυπο δύο στα δύο, ενώ τις τελευταίες δύο χρονιές κέρδισε -τυχαία ή όχι- ο κάτοχος της τρίτης θέσης του grid.

Κλείνοντας, το Grand Prix του Μεξικό θα ξεκινήσει αύριο στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Κατάταξη για την pole position του GP Μεξικό 2022

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL