GP Μονακό: Pole για τον Lerclerc & 1-2 για τη Ferrari

GP Μονακό: Pole για τον Lerclerc & 1-2 για τη Ferrari

2.881 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2022)

Η Ferrari επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο GP Μονακό «κλειδώνοντας» την πρώτη σειρά εκκίνησης. Pole position για τον Leclerc με δεύτερο τον Sainz. Πίσω τους καραδοκούν οι δύο Red Bull των Perez και Verstappen.

Αφεντικό στο «σπίτι» του ο Leclerc

Ο Charles Leclerc πήρε μια εμφατική pole position για το αυριανό Grand Prix στο Μονακό σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:11.376 στην πρώτη του προσπάθεια στις κατατακτήριες, που θα τον φέρουν στην πρώτη θέση της σχάρας. Μάλιστα, ενδεχομένως να κατάφερνε έναν ακόμα καλύτερο χρόνο, αν το ατύχημα του Sergio Perez στη δεύτερη του προσπάθεια στο Q3 στη στροφή πριν την είσοδο του τούνελ δεν έφερνε κόκκινη σημαία, κόβοντας την προσπάθεια του Μονεγάσκου που εκείνη τη στιγμή ήταν σχεδόν 0,4 δλ. πιο γρήγορος από την πρώτη του προσπάθεια.

Δίπλα του θα βρεθεί ο ομόσταβλός του στην Scuderia Ferrari, Carlos Sainz, που κατάφερε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μόλις 0,225 δλ. πίσω από τον Μονεγάσκο. Ο Ισπανός πιλότος είχε ένα μικροατύχημα καθώς δεν πρόλαβε να αποφύγει το σταματημένο μονοθέσιο του Perez, ωστόσο οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές. Όπως είπαμε νωρίτερα άλλωστε, οι δύο πιλότοι της ιταλικής φίρμας είχαν δείξει από νωρίς στα ελεύθερα δοκιμαστικά τις διαθέσεις τους και το πλεονέκτημα που φαίνεται να έχουν οι F1-75.

Στο 3-4 οι δύο Red Bull

Ο Sergio Perez ενώ φάνηκε να κάνει μια αντεπίθεση στο τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών σήμερα, κατακτώντας την πρώτη θέση στη διαδικασία, αρκέστηκε στην τρίτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές, που θα τον φέρει πίσω ακριβώς από τον Leclerc στο grid. Στο πλευρό του θα βρεθεί ο teammate του, Max Verstappen, που ήταν πιο αργός +0,290 δλ. από τον pole man. Από εκεί και έπειτα, στην τρίτη σειρά εκκίνησης συναντούμε τους Lando Norris με McLaren και George Russel με Mercedes, ενώ πίσω τους ακριβώς θα βρεθούν οι Fernando Alonso με Alpine και Lewis Hamilton με Mercedes, σε έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, επίδοση που σίγουρα δεν ενθουσιάζει τον Βρετανό πιλότο.

Πρόστιμο 25.000 ευρώ στη Ferrari από την F1

Η διοργανώτρια αρχή της F1 επέβαλε πρόστιμο 25.000 ευρώ στην Scuderia Ferrari και επέπληξαν τον Sainz καθώς, σύμφωνα με τους αγωνοδίκες αντάλλαξαν «κατάφωρα λανθασμένα μηνύματα στον ασύρματο που παρολίγο να οδηγήσουν σε ατύχημα» μέσα στην τελευταία ώρα των ελεύθερων δοκιμών. Ο Sainz πήγαινε αργά και εμπόδισε την Aston Martin του Lance Stroll στην τελευταία στροφή της Anthony Noghes τη στιγμή που ο τελευταίος έκανε έναν γρήγορο γύρο. Ο Ισπανός δεν είχε επαρκή πληροφόρηση από την ομάδα του, ωστόσο δέχθηκε επίπληξη επειδή πήγαινε πολύ αργά μέσα στην πίστα. Για παρόμοιο περιστατικό παρεμπόδισης δέχθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και η Alfa Romeo με εμπλοκή του Zhou Guanyu και «θύμα» τον Max Verstappen.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

GP Μονακό: Τα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές

Οι αυριανές μάχες στους στενούς δρόμους της ριβιέρας του Μόντε Κάρλο αναμένεται να είναι σκληρές, με τη στρατηγική των ομάδων να παίζει σημαντικό ρόλο. Το GP Μονακό ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw