GP Μονακό: Το πήρε ο τοπικός ήρωας, Charles Leclerc

 Σχολιάστε 
2.837 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2024)
GP Μονακό: Το πήρε ο τοπικός ήρωας, Charles Leclerc
2 Φωτογραφίες »

- 1η νίκη στην πατρίδα του
- O πρώτος γύρος όρισε τι θα γίνει στην συνέχεια
- Δεν μπορούσε να προσπεράσει τον Russell ο Verstappen

1η νίκη στην πατρίδα του

Την πρώτη του νίκη στο Grand Prix της πατρίδας του, το Μονακό, πήρε ο Charles Leclerc μετά από έναν αγώνα, όπου χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη του την υπομονή αλλά και εμπιστευτεί τα ελαστικά του. Ενώ όμως ο Μονεγάσκος και οι tifosi της Ferrari θα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν σήμερα, αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγώνας στους δρόμους του Πριγκηπάτου ήταν -ίσως περισσότερο από κάθε φορά- μονότονος. 

O πρώτος γύρος όρισε τι θα γίνει στην συνέχεια

Η δράση αλλά και όλο το ζουμί του αγώνα ήταν ο πρώτος γύρος στον οποίο ο Magnussen συγκρούστηκε με τον Perez και τον Hulkenberg με αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία και όλα τα μονοθέσια να κατευθυνθούν στα pits. Αυτό έδωσε στους οδηγούς την δυνατότητα να κάνουν την υποχρεωτική αλλαγή στα ελαστικά τους και έτσι το μόνο που απέμεινε ήταν να δούμε εάν η σκληρή γόμα θα κρατούσε μέχρι το τέλος του αγώνα και εάν κάποιος θα τολμούσε να προσπεράσει στους στενούς δρόμους του Μονακό. Η σκληρή γόμα άντεξε όσο έπρεπε, κανείς δεν πήρε το ρίσκο να μπει ξανά στα pits για μια πιο μαλακή γόμα, κανείς από τους πρωτοπόρους δεν τόλμησε να επιχειρήσει κάποια προσπέραση και έτσι, ο Lerclerc έφτασε στην πρώτη θέση, μπροστά από τον Piastri και το Sainz. Ο Νorris ακολούθησε από κοντά.


Η τελική κατάταξη.
2 Φωτογραφίες »

Η τελική κατάταξη.

Δεν μπορούσε να προσπεράσει τον Russell ο Verstappen

Russell, Verstappen και Hamilton ακολούθησαν έχοντας το μειονέκτημα πως ατύχησαν στην επιλογή των ελαστικών τους. Ξεκίνησαν με σκληρή γόμα, η κόκκινη σημαία τους επέτρεψε να βάλουν τη μεσαία γόμα, όμως αυτή η αλλαγή τους καταδίκασε στο να μην μπορέσουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Verstappen και Hamilton μπήκαν ξανά στα pits για να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο, έδειξαν πως μπορούσαν να κινηθούν σβέλτα, όταν όμως έφτασαν πίσω από τον Russell, ήταν αδύνατον να τον προσπεράσουν. Τsunoda, Albon και Gasly ολοκλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Ο επόμενος αγώνας

Πολλές προσπεράσεις και θέαμα θα δούμε στον επόμενο αγώνα στον Καναδά στις 7-9 Ιουνίου.

CENNTRO ME EPIDOTHSH
moto