GP Μπαχρέιν - κατατακτήριες: Με το δεξί και pole position ο Verstappen

GP Μπαχρέιν - κατατακτήριες: Με το δεξί και pole position ο Verstappen

GP Μπαχρέιν: Με το δεξί και pole position ο Verstappen

3.050 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)

- Πρωταγωνιστής από τον πρώτο γύρο της σεζόν ο Verstappen
- Μονομαχία με τον -δεύτερο- Leclerc, τρίτος ο Russel
- Αύριο, Σάββατο, στις 17:00 ο αγώνας

Πρωταγωνιστής από τον πρώτο γύρο της σεζόν ο Verstappen

Ο Max Verstappen πήρε την πρώτη pole position του φετινού πρωταθλήματος, δηλώνοντας για μια ακόμη χρονιά πως θα πρωταγωνιστήσει πίσω από τα πηδάλια της Red Bull RB20. Ο Ολλανδός πιλότος κατέκτησε την 34η pole position της καριέρας του σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:29.179, αν και αυτός δεν ήταν ο ταχύτερος χρόνος στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών.

Μονομαχία με τον -δεύτερο- Leclerc, τρίτος ο Russel

Συγκεκριμένα, ο Charles Leclerc είχε καταφέρει στο Q2 να κάνει γύρο πίστας σε 1:29.165, επίδοση την οποία δεν κατάφερε να επαναλάβει στο Q3 με την Ferrari SF-24. Ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη γραμμή του grid, δίπλα από τον Verstappen. Ο τρίτος καλύτερος χρόνος ανήκει στον George Russel, ο οποίος ήταν 0,306 δλ. πιο αργός από τον πρωτοπόρο.

Από εκεί και έπειτα, η δεύτερη Ferrari, του Carlos Sainz, «έγραψε» τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας και θα εκκινήσει από την αντίστοιχη θέση στη δεύτερη σειρά του grid. Πίσω ακριβώς σε πέμπτη και έκτη θέση οι Sergio Perez και Fernando Alonso, αντίστοιχα, μπροστά από τις δύο McLaren των Lando Norris και Oscar Piastri. Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται με τον Lewis Hamilton και τον Nico Hulkenberg, που αποτελεί μια καλή επίδοση για την Haas στο ξεκίνημα της σεζόν, μετά από τις ριζικές αλλαγές που έγιναν στη διοίκηση της ομάδας.

Αύριο, Σάββατο, στις 17:00 ο αγώνας

Κλείνοντας, ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο, στις 17:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

Αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν


BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center