GP Μπαχρέιν: Ο Hamilton νικητής σε έναν επεισοδιακό αγώνα

2.064 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2020)

Ο Bρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο παλμαρέ του, ωστόσο ο αγώνας στιγματίστηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Grosjean. Μεγάλη κερδισμένη η McLaren στην μάχη της τρίτης θέσης για το πρωτάθλημα Κατασκευαστών.


O Lewis Hamilton δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του Grand Prix του Μπαχρέιν και πήρε μια πανάξια νίκη σε έναν πολύ επεισοδιακό αγώνα. Στον βάθρο συνόδεψαν τον Βρετανό, ο Max Verstappen που επίσης έκανε έναν ολοκληρωμένο αγώνα και δεν απειλήθηκε από κανέναν άλλον οδηγό και ο Albon με την άλλη Red Bull, καθώς λίγους γύρους πριν το τέλος, ο Perez εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στον κινητήρα. Τραγική φιγούρα ήταν στα paddock ο αρχηγός της Racing Point , κ. Otmar Szafnauer, που είδε και τα δύο μονοθέσιά του να βγαίνουν εκτός αγώνα, την στιγμή που οι άλλες ομάδες που διεκδικούν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών πήραν σημαντικούς βαθμούς. 

Συγκεκριμένα, η McLaren είδε τους οδηγούς της να κατακτούν την τέταρτη και την πέμπτη θέση με τον Norris και τoν Sainz αντίστοιχα, ενώ ο Gasly που τους ακολούθησε ήταν τυχερός, καθώς το αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε στην πίστα μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας τον «έσωσε» από την επίθεση του Ricciardo που τον πολιορκούσε. Ο Αυστραλός τερμάτισε στην έβδομη θέση ενώ όγδοος κατετάγη ο Bottas που για άλλον έναν αγώνα είχε προβλήματα με την απόδοση του μονοθεσίου του. Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Ocon με την δεύτερη Renault και ο Leclerc με Ferrari.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην σταθούμε στο τρομακτικό ατύχημα που σημειώθηκε στον πρώτο γύρο του αγώνα όταν ο Grosjean έπεσε με πολλά χιλιόμετρα σε πλευρική μπαριέρα με αποτέλεσμα να αυτοκίνητό του να πιάσει φωτιά και να κοπεί στην μέση. Ο Γάλλος πιλότος έμεινε στο cockpit για παραπάνω από 20 δευτερόλεπτα πριν κατορθώσει να βγει από αυτό, ευτυχώς, όπως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, χωρίς να υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό. 

Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Lance Stroll είδε το μονοθέσιό του να αναποδογυρίζει μετά από σύγκρουση που είχε με τον Kvyat. Ξανά, το ευτυχές γεγονός είναι ότι ο Καναδός κατάφερε να βγει από το μονοθέσιό του.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 3-6 Δεκεμβρίου ξανά στο Μπαχρέιν αλλά αυτή την φορά οι ομάδες θα αγωνιστούν στην πίστα του Sakhir. 

Δείτε την τελική κατάταξη: 
POS DRIVER CAR GAP
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h34m01.829s
2 Max Verstappen Red Bull/Honda 1.254s
3 Alexander Albon Red Bull/Honda 8.005s
4 Lando Norris McLaren/Renault 11.337s
5 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 11.787s
6 Pierre Gasly AlphaTauri/Honda 11.942s
7 Daniel Ricciardo Renault 19.368s
8 Valtteri Bottas Mercedes 19.680s
9 Esteban Ocon Renault 22.803s
10 Charles Leclerc Ferrari 1 Lap
11 Daniil Kvyat AlphaTauri/Honda 1 Lap
12 George Russell Williams/Mercedes 1 Lap
13 Sebastian Vettel Ferrari 1 Lap
14 Nicholas Latifi Williams/Mercedes 1 Lap
15 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 1 Lap
16 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 1 Lap
17 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1 Lap
18 Sergio Perez Racing Point/Mercedes Power Unit
- Lance Stroll Racing Point/Mercedes Accident
- Romain Grosjean Haas/Ferrari Accident

Hyundai
NISSAN