2 φωτογραφίες »

GP Μπαχρέιν: Στον Verstappen η πρώτη pole της χρονιάς

2.319 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2021)

Έχουμε πρωτάθλημα! O Max Verstappen πήρε με άνεση την πρώτη pole position της χρονιάς και έδειξε στην Mercedes πως φέτος δεν θα κάνει περίπατο.

Mε χαρακτηριστική άνεση πήρε την pole position ο Max Verstappen στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν, δείχνοντας ξεκάθαρα πως το πρωτάθλημα φέτος δεν θα εξελιχθεί σε παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν του Lewis Hamilton.

Το Q3 δεν ήταν κατάλληλο για καρδιακούς. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas και Max Vestappen έκαναν πολύ καλά πρώτα περάσματα, με τον Ολλανδό να παίρνει το προβάδισμα, πριν τα μονοθέσια μπουν στα pits για να βάλουν φρέσκα ελαστικά. Η πρώτη pole position της χρονιάς κρίθηκε στο δεύτερο πέρασμα των μονοθεσίων. Ο Βοttas πέρασε την γραμμή του τερματισμού πρώτος αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ανέβει από την 4η θέση, ακολούθησε ο Hamilton που κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης, την τελευταία λέξη, ωστόσο την είπε ο Verstappen που, σημειώνοντας ταχύτερα περάσματα και στα τρία κομμάτια της πίστας, πήρε με εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη pole position της χρονιάς.

Aπο την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει αύριο ο Charles Leclerc με Ferrari με μια επίδοση πολύ κοντά σε αυτήν του Bottas. Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκονται ο Gasly με AlphaTauri και ο Ricciardo με McLaren, από την έβδομη θέση θα ξεκινήσει ο Norris με την δεύτερη McLaren, ενώ 8ος κατετάγη ο Sainz με Ferrari. O Alonso έδειξε από τα πρώτα δοκιμαστικά της χρονιάς πως η τέχνη της οδήγησης δεν ξεχνιέται και κατάφερε να πάρει την 9η θέση, με την δεκάδα να συμπληρώνει ο Stroll με Aston Martin.

Mε το αριστερό ξεκίνησε η χρονιά για τον ικανότατο Perez, που οδηγεί πλέον Red Bull, ψηλά βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo αλλά και ο Russell με Williams. Με σκυμμένο κεφάλι ολοκλήρωσαν τις πρώτες κατατακτήριες ο Ocon, o Vettel και οι δύο οδηγοί της Haas που φαίνεται πως θα έχουν δύσκολη χρονιά, αφού το μονοθέσιό τους φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Tα κόκκινα φώτα που θα σημάνουν την έναρξη του αγώνα θα κλείσουν αύριο στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Δείτε από ποια θέση θα ξεκινήσουν αύριο όλα τα μονοθέσια: 

SPRING SEAT
NISSAN