GP Ουγγαρίας: Περίπατος & ρεκόρ για τον Χάμιλτον

3.668 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2020)

Ο Χάμιλτον έκανε περίπατο στο Ουγγαρόρινγκ, πήρε τη νίκη στον 150ο αγώνα της καριέρας του, μετά την 90η χθεσινή pole position. Δεύτερος ο Μαξ Φερστάπεν και τρίτος ο Βάλτερι Μπότας. Δύσκολο απόγευμα για τη Ferrari.

Το φετινό Grand Prix Ουγγαρίας είχε ανατροπές στις καιρικές συνθήκες αφού ξεκίνησε με το οδόστρωμα βρεγμένο και ολοκληρώθηκε με στεγνό. Ο Λούις Χάμιλτον ήταν και σήμερα ο αδιαμφισβήτητος νικητής, καθώς αξιοποίησε στο έπακρο την ενενηκοστή pole positon της καριέρας του, την οποία κατέκτησε στις χθεσινές κατατακτήριες ρίχοντας το ρεκόρ πίστας κατά περισσότερο από 1 δλ.. Ο Βρετανός πιλότος δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή του αγώνα και πήρε την καρό σημαία, σημειώνοντας παράλληλα και κάποια σημαντικά ρεκόρ. Με αυτή τη νίκη στον 150ο αγώνα της καριέρας του (σ.σ. είναι ο πρώτος «πιλότος» που έχει τόσες συμμετοχές), ο Χάμιλτον ισοφάρισε το ρεκόρ των 8 νικών σε ένα Grand Prix, που κατέχει ο Μίκαελ Σουμάχερ (σ.σ. ο Γερμανός το είχε καταφέρει στο γαλλικό GP).

Ο Μαξ Φερστάπεν, που εκκινούσε 7ος είχε ένα «χαζό» τρακάρισμα στην 12η στροφή στον γύρο σχηματισμού «πληγώνοντας» την RB16. Οι μηχανικοί έκαναν αγώνα δρόμου και αποκατέστησαν τις βλάβες στο ράμφος και την ανάρτηση, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολλανδό να εκκινήσει κανονικά και να τερματίσει εν τέλει στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα, ο teammate του Χάμιλτον στη Mercedes, Βάλτερι Μπότας, τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ Στρολ και Αλμπόν ολοκλήρωσαν σε τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του Λανς Στρολ από όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της Racing Point.

Στους «απόντες» γράφτηκαν για μία ακόμη φορά τα μονοθέσια της Ferrari, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίζει 6ος και τον Σαρλς Λεκλέρκ να βρίσκεται εκτός δεκάδας στην 11η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή 10 δλ. στα δύο μονοθέσια της Haas αφού η ομάδα κάλεσε αμέσως πριν την εκκίνηση τους δύο οδηγούς της στα πιτς για αλλαγή ελαστικών.

Καταλήγοντας, η Renault κατήγγειλε ξανά την ομάδα της Racing Point αμφισβητώντας την νομιμότητα των μονοθεσίων της, ούτως ώστε σε περίπτωση δικαίωσης της πρώτης να ακυρωθούν τα σημερινά αποτελέσματα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για τις 31 Ιουλίου με 2 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Μέχρι τώρα, δείτε τον πίνακα με την τελική κατάταξη του GP Ουγγαρίας, αλλά και την βαθμολογία των οδηγών, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τα σημερινά αποτελέσματα.


Toyota
moto