GP Στυρίας: 2η σερί pole για Verstappen

3.009 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2021)

Ο Max Verstappen πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του 2η σερί pole position, μετά από αυτή της Γαλλίας, και την πρώτη pole της Red Bull στον «εντός έδρας» της αγώνα στο Red Bull Ring της Αυστρίας. Οι Mercedes ακολουθούσαν στο 2-3, ωστόσο μια ποινή άλλαξε το σκηνικό.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και κυριάρχησε σε όλα τα σκέλη των κατατακτήριων δοκιμών, μειώνοντας προοδευτικά τους χρόνους του στην πίστα του Red Bull Ring. Με αυτό τον τρόπο κατέκτησε για πρώτη φορά στην Formula 1, δύο pole position back-to-back, ενώ παράλληλα αυτή έγινε και η πρώτη pole για μονοθέσιο της Red Bull στην ιδιόκτητη πίστας της εταιρείας στην Αυστρία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Έπειτα, στην κανονική διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα «καπάρωσαν» οι δύο οδηγοί της Mercedes, Valtteri Bottas και Lewis Hamilton, αντίστοιχα, ωστόσο οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή στον Bottas για επικίνδυνη οδήγηση μέσα στα pits στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes σπίναρε βγαίνοντας από το pit box, έκανε τετακέ και χρειάστηκε τη βοήθεια των μηχανικών της McLaren για τις μανούβρες, φεύγοντας τελικά με τις πάντες. Με αυτά και με εκείνα, ο Bottas θα εκκινήσει αύριο 5ος αντί για 2ος.

Δείτε στο βίντεο τι έκανε ο Bottas και δέχθηκε ποινή:

Από αυτή την απόφαση επωφελήθηκε ο Lando Norris, που ούτως ή άλλως έκανε καταπληκτική δουλειά και φαίνεται πως έχει αποκτήσει master στο Red Bull Ring, πίστα στην οποία πέρυσι ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο πόντιουμ. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren θα εκκινήσει αύριο 3ος, πίσω ακριβώς από τον Verstappen, σε αντίθεση με τον team mate του, Daniel Ricciardo που θα ξεκινήσει από την 13η θέση. Σημειωτέον πως ο Αυστραλός δεν έχει και πολλές δικαιολογίες να προβάλλει, αφού τα μονοθέσια της McLaren είχαν τις υψηλότερες τελικές ταχύτητες στις κατατακτήριες.

Μια ακόμα περίπτωση που καθορίστηκε από τους αγωνοδίκες είναι αυτή του Yuki Tsunoda. Ο οδηγός της AplhaTauri ολοκλήρωσε την προσπάθειά του όγδοος, ωστόσο παρεμπόδισε τον Bottas στο Q3 στην τέταρτη στροφή οι αγωνοδίκες τον κάλεσαν σε απολογία. Ο Ιάπωνας πιλότος είπε πως η ομάδα δεν τον είχε ενημερώσει και είδε πολύ αργά ότι η Mercedes βρισκόταν πίσω του για να μπορέσει να αντιδράσει, αλλά δεν έπεισε και έτσι αύριο θα εκκινήσει ενδέκτος, αφού πήρε ποινή τριών θέσεων.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους που έγραψαν οι οδηγοί και τα μονοθέσια της Formula 1, αλλά και το ανανεωμένο grid μετά τις ποινές:



Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

Mercedes
skoda