GP Τουρκίας: Γρηγορότερος ο Hamilton, στην pole ο Bottas

GP Τουρκίας: Γρηγορότερος ο Hamilton, στην pole ο Bottas

3.431 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2021)

Ο Hamilton έκανε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Τουρκίας ωστόσο, η ποινή 10 θέσεων που πήρε χθες για αλλαγή κινητήρα έφεραν τον Bottas στην pole position. Verstappen και Leclerc σε 2η και 3η θέση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τα έκανε όλα τέλεια και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές στο Instabul Park παρόλο που γνώριζε από χθες την ποινή δέκα θέσεων λόγως αλλαγής κινητήρα στο μονοθέσιό του. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πάλεψε για το καλύτερο αποτέλεσμα και θα εκκινήσει αύριο από την 11η θέση του grid. Ευνοημένος από την συγκεκριμένη ποινή, ο teammate του, Valterri Bottas, που έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο αλλά θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση. Ο Φινλανδός πήρε την 19η pole της καριέρας του και δήλωσε ότι αύριο θα αφοσιωθεί στον αγώνα και όχι στο πως θα βοηθήσει τον ομόασταβλό του στην μάχη με τον Verstappen για την βαθμολογία των οδηγών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull εκμεταλλεύτηκε όσο το δυνατόν καλύτερα την ποινή του βασικού αντιπάλου του, αφού θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση έχοντας μόνο «εμπόδιο» τον Bottas για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, σε συνδυασμό πάντα με την ενδέκατη θέση του Hamilton στο grid.

Τρίτος στο grid, στη δεύτερη γραμμή, θα βρεθεί η ο Charles Leclerc με την Ferrari μια θέση μπροστά από τον Pierre Gasly, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τον Fernando Alonso με Alpine, που θα ξεκινήσει στο top 5 για πρώτη φορά μετά από το 2014.

Αξίος αναφοράς ο Schumacher τζούνιορ, που για πρώτη φορά πέρασε στο Q2 αφήνοντας εκτός των Ricciardo. Στα των αποκλεισμών, στο Q1 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Ricciardo, Latifi, Giovinazzi, Raikkonen, Mazepin, ενώ στο Q2 οι Vettel, Ocon, Russell, Schumacher, Sainz.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw