2 φωτογραφίες »

GP Toυρκίας: «Xόρεψε» στην βροχή ο Stroll και πήρε την pole

2.579 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2020)

O Lance Stroll μπορεί συχνά να λοιδορείται, σήμερα όμως έδωσε απαντήσεις μέσα στην πίστα. Πρώτη pole για τον Καναδό στην καριέρα του. Στα χαμηλά η Mercedes, χαμηλότερα η Ferrari.

Tην πρώτη pole-position της καριέρας του πανηγυρίζει άξια ο Lance Stroll με την Racing Point καθώς ο Καναδός πιλότος κατάφερε να πάρει στην πρωτιά στις κατατακτήριες του GP της Τουρκίας σε βρόχινες συνθήκες.

Η διαδικασία των κατατακτήριων διακόπηκε αρκετές φορές καθώς η βροχή απαγόρευε στους οδηγούς να κινηθούν γρήγορα χωρίς να καταλήξουν εκτός πίστας στις αμμοπαγίδες. Όταν οι συνθήκες έγιναν καλύτερες, φάνηκε καθαρά πως υπήρχαν συγκεκριμένες ομάδες που τα πήγαιναν καλύτερα στην βροχή. Συγκεκριμένα, η Red Bull, η Racing Point και η Alfa Romeo και η Renault έδειξαν πως κινούνται με βρόχινα ελαστικά πολύ γρήγορα, μαζί με τα δύο μονοθέσια της Mercedes που πάντως ήταν φανερό πως δεν ήταν καλά στημένα για να πετύχουν κορυφαίους χρόνους.

Συγκλονιστικό ήταν το Q3, όπου οι οδηγοί κατέβαζαν τους χρόνους τους συνεχώς όσο η πίστα καλυτέρευε. Ο Perez της Racing Point ήταν ο πρώτος που δοκίμασε σε εκείνο το σημείο να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά και δικαιώθηκε, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση στην κατάταξη. Οι περισσότεροι οδηγοί έσπευσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και τελικά ο Lance Stroll πήρε με την τελευταία του προσπάθεια την pole position. Η Racing Point ήταν έτοιμη να κάνει ένα εκπληκτικό 1-2 αλλά ο Verstappen της «χάλασε» το πάρτι καθώς κατάφερε να βρεθεί ανάμεσά τους, στην δεύτερη θέση.

Aπό την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Albon που έκανε καλές προσπάθειες, στην τρίτη σειρά εκκίνησης θα δούμε τον Ricciardo και τον Hamilton, ο οποίος παραπονιέται όλες τις τελευταίες μέρες για την καινούρια άσφαλτο που έστρωσαν στην πίστα. Τον Βρετανό ακολουθούν οι Ocon και Raikkonen, ο Bottas είναι 9ος , ενώ την δεκάδα συμπληρώνει ο Giovinazzi. Απογοητευτικές οι Ferrari, o Vettel κατετάγη 12ος και ο Leclerc 14oς.

Η τελική κατάταξη είναι αυτή, ωστόσο οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν όλους τους χρόνους των οδηγών ώστε να ρίξουν ποινές σε αυτούς που δεν μείωσαν ταχύτητα υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας στο τέλος του Q2. Aυτό σημαίνει πως ίσως υπάρξουν αλλαγές. 

Toyota
moto