H Audi ενώνει τις δυνάμεις με τη Sauber για την είσοδό της στην Formula 1
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Audi ενώνει τις δυνάμεις με τη Sauber για την είσοδό της στην Formula 1

4.261 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2022)

Η Audi συνεργάζεται με τη Sauber αποκτώντας παράλληλα σημαντικό μερίδιο στον Όμιλο Sauber. Η συνεργασία προβλέπει ότι η γνωστή ομάδα αγώνων θα αγωνίζεται ως η εργοστασιακή ομάδα της Audi από το 2026 και μετά, χρησιμοποιώντας τη μονάδα ισχύος που αναπτύχθηκε από την Audi.

Αγωνιστικό αυτοκίνητο από τη Sauber, κινητήρας από την Audi

Με σχεδόν 30 χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας, η Sauber είναι μια από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές ομάδες στη Formula 1. Η μονάδα ισχύος θα αναπτυχθεί στο Motorsport Competence Center της Audi στο Neuburg an der Donau, ενώ η Sauber θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει το αγωνιστικό αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις της στο Hinwil (Ελβετία), ενώ θα είναι επίσης υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των λειτουργιών του αγώνα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν

«Είμαστε χαρούμενοι που αποκτήσαμε έναν τόσο έμπειρο και ικανό συνεργάτη για το φιλόδοξο έργο μας στη Formula 1», λέει ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη της AUDI AG. «Γνωρίζουμε ήδη τον Όμιλο Sauber με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και την έμπειρη ομάδα από προηγούμενες συνεργασίες του και είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί θα σχηματίσουμε μια ισχυρή ομάδα».

Η Audi Sport έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές την αεροδυναμική σήραγγα υψηλής τεχνολογίας του Ομίλου Sauber στο Hinwil, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εποχής του Le Mans και κατά την ανάπτυξη του αγωνιστικού μοντέλου Class 1 για το DTM.
 

«Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα»

«Η Audi είναι ο καλύτερος συνεργάτης για τον Όμιλο Sauber», λέει ο Finn Rausing, Πρόεδρος της Sauber Holding. «Είναι σαφές ότι και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα. Ανυπομονούμε να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους με μια ισχυρή και επιτυχημένη συνεργασία». Ο Adam Baker, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, από πλευράς του δηλώνει: «Η Sauber είναι ένας κορυφαίος συνεργάτης για τη χρήση της μονάδας ισχύος Audi. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με μια έμπειρη ομάδα που έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση της ιστορίας της Formula 1 σε διάφορες φάσεις της πορείας της. Μαζί, θέλουμε να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο ξεκινώντας το 2026».
 
Η ανάπτυξη της μονάδας ισχύος, που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία, συστήματα ελέγχου και κινητήρα εσωτερικής καύσης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις ειδικές εγκαταστάσεις της  Audi Formula Racing GmbH στο Neuburg an der Donau, όπου εργάζονται πάνω από 120 εργαζόμενοι.
 

Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν το 2025

Το πρόγραμμα μέχρι τον πρώτο αγώνα με τη συμμετοχή της Audi τη σεζόν 2026 περιλαμβάνει την επέκταση των εγκαταστάσεων του Neuburg από άποψη προσωπικού, κτιρίων και τεχνικής υποδομής, που σε μεγάλο βαθμό θα πρέπει να είναι έτοιμα το 2023. Οι πρώτες δοκιμές σε αυτοκίνητο της Formula 1 έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2025.
 
Η Formula 1 έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη βιωσιμότητα με τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ από το 2026, κι αυτό ήταν μια σημαντική προϋπόθεση για την απόφαση της Audi. Οι μελλοντικές μονάδες ισχύος θα είναι πιο αποδοτικές από τις σημερινές, καθώς το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί σημαντικά. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης θα διαθέτει παρόμοιαισχύ με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, που φτάνει τα 400 kW (544 hp). Σε ότι αφορά τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες 1,6 λίτρων, αυτοί θα τροφοδοτούνται από βιώσιμο συνθετικό καύσιμο που είναι ουδέτερο σε CO2 (σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ).

Η Formula 1 έχει επίσης θέσει ως στόχο να είναι ουδέτερη σε CO2 σε αγωνιστικό επίπεδο μέχρι το 2030.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
MEDIUM MARKES
TO SXOLIO ELASTIKA