3 φωτογραφίες »

Η Formula 1 πάει Μαϊάμι το 2022

2.443 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2021)

Το νέο της εξωτικό προορισμό ανακοίνωσε επίσημα η Formula 1, η οποία γνωστοποίησε πως για το καλεντάρι του 2022 θα βρεθεί στο Μαϊάμι της Φλόριντα για την πραγματοποίηση ενός ακόμα Grand Prix σε νέα πίστα!

Το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, η Formula 1, ανακοίνωσε πως στη σεζόν του 2022 θα μεταβεί στο Μαϊάμι της Φλόριντα για να δώσει ένα από τα Grand Prix. Ο εν λόγω αγώνας θα γίνει σε μία νέα πίστα γύρω από το αθλητικό συγκρότημα Hard Rock Stadium, με επίκεντρό το κεντρικό γήπεδο (δείτε στη γκαλερί με τις φωτογραφίες) και θα ενταχθεί στο Circuit of The Americas ως το δεύτερο Grand Prix σε αμερικανικό έδαφος.
 
Όπως έγινε γνωστό οι αρμόδιοι της F1, με τη συμβολή της Apex Circuit Designs, δημιούργησαν μία πίστα 5,41 χιλιομέτρων η οποία και θα γίνει η 11η πίστα στις ΗΠΑ που θα έχει φιλοξενήσει αγώνα για την F1. Η τελική ταχύτητα που θα μπορούν να πιάσουν τα μονοθέσια στην συγκεκριμένη πίστα λέγεται ότι θα είναι τα 320 χλμ./ώρα, ενώ η μέση ταχύτητα υπολογίζεται στα 223 χλμ./ώρα.
 
Φυσικά η έλευση της νέας πίστας και η διεξαγωγή του Grand Prix έχει θετικό αντίκτυπο και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας του Μαϊάμι. Όπως αναφέρεται από τους αναλυτές το γεγονός αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων (περισσότερα από 332 εκατομμύρια ευρώ) στοιχείο που αναμένεται να προέλθει από 4.000 νέες θέσεις εργασίας και 35.000 κρατήσεις ξενοδοχείων, μεταξύ άλλων.
 
Επιπλέον, θα υπάρχουν εκπτωτικά εισιτήρια για τους κατοίκους της κοινότητας Miami Gardens, καθώς και επιπλέον προγράμματα εκπαίδευσης σε σπουδαστές του πλαισίου STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά).

FORD E-TRANSIT
NISSAN