Η Hyundai παρουσίασε τροχό με ενσωματωμένη αλυσίδα χιονιού!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Hyundai παρουσίασε τροχό με ενσωματωμένη αλυσίδα χιονιού!

3.756 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2023)

- Παρουσιάστηκε ο τροχός Snow Chain-Integrated.
- Μεταλλικές ράβδοι ανεβοκατεβαίνουν και παίζουν το ρόλο της αλυσίδας.
- Έχει καταθέσει τα χαρτιά για να πάρει την πατέντα η Hyundai.
- Δείτε σε βίντεο πως λειτουργεί η τεχνολογία.

Παρουσιάστηκε ο τροχός Snow Chain-Integrated

Η Hyundai έχει βρει μια λύση για να απαλλαγεί από τις παραδοσιακές αλυσίδες χιονιού και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η τοποθέτησή τους. Η κορεατική μάρκα αποκάλυψε την τεχνολογία Snow Chain-Integrated Tire, που επί της ουσίας πρόκειται για έναν τροχό που έχει ενσωματωμένη την αλυσίδα, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με το πάτημα εντός κουμπιού!

Μεταλλικές ράβδοι ανεβοκατεβαίνουν και παίζουν το ρόλο της αλυσίδας

Όπως έδειξε η μάρκα, ο τροχός με την τεχνολογία Snow Chain-Integrated διαθέτει κάποιες αυλακώσεις που ξεκινούν από το κέντρο της ζάντας και φτάνουν έως το πέλμα του ελαστικού. Αυτές οι αυλακώσεις κρύβουν μέσα τους μία μεταλλική ράβδο σε σχήμα «J», που λειτουργεί με ένα ηλεκτρικό σύστημα. Με τα πάτημα λοιπόν ενός κουμπιού, οι μεταλλικές ράβδοι προεξέχουν του ελαστικού και συμπεριφέρονται σαν αλυσίδα χιονιού. Όταν δεν χρησιμοποιούνται «κρύβονται» μέσα στον τροχό, τόσο ώστε να μην αγγίζουν την επιφάνεια του οδοστρώματος.

Έχει καταθέσει τα χαρτιά για να πάρει την πατέντα η Hyundai

Αναπόφευκτα, το ελαστικό θα φθαρεί σε σημείο που αυτά τα μεταλλικά στοιχεία θα έρχονται πάντα σε επαφή με το οδόστρωμα. Τότε είναι που θα πρέπει να αντικατασταθεί το ελαστικό. Η Hyundai αναφέρει ότι έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Νότια Κορέα καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, έχει ήδη σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Hyundai και η Kia θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να βάλουν σε μαζική παραγωγή τους τροχούς Snow Chain-Integrated Tire.

Δείτε σε βίντεο πως λειτουργεί η τεχνολογία

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες, ούτε και το πόσο θα κόστιζε περίπου η αγορά ή η αντικατάσταση ενός τέτοιου τροχού, ωστόσο δεν αποκλείεται μελλοντικά να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Μέχρι τότε δείτε πως λειτουργεί η τεχνολογία Snow Chain-Integrated Tire στο βίντεο που ακολουθεί.  

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN