Η Mazda εγκαινίασε τις πρώτες σπορ εκδόσεις Spirit Racing

Η Mazda εγκαινίασε τις πρώτες σπορ εκδόσεις Spirit Racing

2.448 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2024)

- Αφορά τα μοντέλα MX-5 και Mazda 3
- Έρχονται χωρίς καλύτερες επιδόσεις από τις βασικές εκδόσεις
- Σε απόχρωση απαλού γκρι, κόκκινες πινελιές και σπορ εξαρτήματα
- Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν σε μαζική παραγωγή

Αφορά τα μοντέλα MX-5 και Mazda 3

H Mazda έχει κάποια αξιόλογα μοντέλα στην γκάμα της, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές τους με εκδόσεις επιδόσεων όπως έχει κάνει η Toyota με την γκάμα GR. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει. Η Mazda παρουσίασε δύο νέα σπορ concept στο εκθεσιακό σαλόνι του Τόκιο.  Πρόκειται για δύο εκδόσεις, το Mazda Spirit Racing RS, που βασίζεται στο MX-5 και το Mazda Spirit Racing hot hatch που βασίζεται στο οικογενειακό Mazda 3.

Έρχονται χωρίς καλύτερες επιδόσεις από τις βασικές εκδόσεις

Οι λεπτομέρειες είναι προς το παρόν λιγοστές,  φαίνεται όμως πως αν οι δύο αυτές εκδόσεις μπουν στην παραγωγή, θα έχουν λιγοστές αλλαγές κάτω από το καπό. Αντιθέτως  η Mazda θα επικεντρωθεί στην όψη των μοντέλων, στο να μοιάζουν δηλαδή πιο σπορτίφ. Από αυτά που παρουσίασαν στο Τόκιο, το Mazda Spirit Racing RS θα έρχεται σε μια απόχρωση απαλού  γκρι με κόκκινες πινελιές στα καπάκια των καθρεφτών και στον μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ θα έχει και μια μαύρη διακοσμητική λωρίδα στην μέση του καπό. Φαίνεται ότι η έκδοση θα έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με την βασική, που πιθανώς θα προσφέρει στο RS καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Σε απόχρωση απαλού γκρι, κόκκινες πινελιές και σπορ εξαρτήματα

Η έκδοση που θα βασίζεται στο οικογενειακό Mazda3, ακολουθάει πάνω κάτω τα ίδια σχεδιαστικά μοτίβα με το Spirit Racing TS. Έρχεται στην ίδια γκρι απόχρωση, με τις κόκκινες πινελιές και την μαύρη λωρίδα, αλλά έχει ένα αρκετά πιο «επιθετικό» bodykit, με μεγαλύτερο προφυλακτήρα,  έντονες ποδιές στο πλάι και μια μεγάλη, μαύρη αεροτομή.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν σε μαζική παραγωγή

Η Mazda εξετάζει λοιπόν το ενδεχόμενο να βγάλει και τις δύο αυτές εκδόσεις στην παραγωγή. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι τα αυτοκίνητα αυτά έχουν αναπτυχθεί με την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τους αγώνες Super Endurance της Ιαπωνίας και λέει ότι τα νέα RS θα απευθύνονται σε όλους τους πελάτες της που θέλουν να είναι «λίγο πιο γρήγορη».

citroen
KIA