Η Porsche έχει κατασκευάσει 2 εκατομμύρια μοντέλα στη Λειψία!
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Porsche έχει κατασκευάσει 2 εκατομμύρια μοντέλα στη Λειψία!

2.027 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2023)

- Ορόσημο παραγωγής για το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία.
- Από το 2009 στη Λειψία η Panamera.
- Το εργοστάσιο στη Λειψία θα κατασκευάζει όλους τους τύπους κινητήρων.
- Τον Μάρτιο του 2024 ξεκινούν οι παραδόσεις της Panamera.

Ορόσημο παραγωγής για το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία

Τον αριθμό ορόσημο των 2 εκατομμυρίων μονάδων έφτασε το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία. Μία νέα Panamera Turbo E-Hybrid είναι το μοντέλο που οδήγησε τη γερμανική μάρκα σε αυτό το επίτευγμα. Το υπ' αριθμόν 2.000.000ο μοντέλο είναι βαμμένο σε Madeira Gold Metallic χρώμα και βρίσκεται καθ' οδόν για το νέο της ιδιοκτήτη στο Ντουμπάι. Από το 2009 κατασκευάζεται στη Λειψία η Panamera, σε ένα εργοστάσιο με εργατικό δυναμικό 4.400 ατόμων.

Από το 2009 στη Λειψία η Panamera

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στη Λειψία το 2009, η Panamera έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία παραγωγής της Porsche στη Σαξονία. Η παραγωγή της δεύτερης γενιάς ξεκίνησε το 2016, όταν το εν λόγω εργοστάσιο πρόσθεσε στις εγκαταστάσεις του τη δυνατότητα παραγωγής αμαξώματος και την βαφή των μοντέλων.

Το εργοστάσιο στη Λειψία θα κατασκευάζει όλους τους τύπους κινητήρων

Οι εγκαταστάσεις της Porsche στη Λειψία έχουν επίσης εξελιχθεί σε ζωτικό οικονομικό παράγοντα της περιοχή της κεντρικής Γερμανίας, με εργατικό δυναμικό άνω των 4.400 ατόμων. Με τα χρόνια, το εργοστάσιο έχει επίσης μετατραπεί σε κόμβο για ηλεκτρικά οχήματα. Έχοντας το βλέμμα της στο μέλλον, η Porsche θα μπορεί να κατασκευάζει τρεις τύπους κινητήρων, καύσης, ηλεκτρικούς και υβριδικούς, σε μία μόνο γραμμή παραγωγής.

Τον Μάρτιο του 2024 ξεκινούν οι παραδόσεις της Panamera

Θυμίζουμε πως η νέα Porsche Panamera είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία, ενώ οι παραδόσεις στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2024. Στη Γερμανία, η Porsche προσφέρει τη νέα Panamera από 107.800 ευρώ (Panamera 4 από 111.900 ευρώ). Η Panamera Turbo E-Hybrid ξεκινά από 192.500 ευρώ.

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center