Η Red Bull έκανε pit stop με μηδενική βαρύτητα

Η Red Bull σε pit stop με μηδενική βαρύτητα (+vid)

5.566 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2019)

Το γρηγορότερο pit stop στην ιστορία της Formula 1 ανήκει στην ομάδα της Red Bull Racing και διαρκεί μόλις 1,82 δευτερόλεπτα. Όμως θα ήταν εξίσου εύκολο αν καλούνταν να κάνει το ίδιο πράγμα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας; Οι άνθρωποι της Red Bull το τόλμησαν και αξίζει να δείτε την προσπάθεια τους.

Αφού λοιπόν η ομάδα της Aston Martin Red Bull Racing έχει πολύ εύκολο το pit stop στη γη, πήρε ένα μονοθέσιο του 2005 και προσπάθησε να αλλάξει τα ελαστικά του σε ύψος 33.000 ποδιών, χρησιμοποιώντας ένα αεροσκάφος εκπαίδευσης κοσμοναυτών Ilyushin Il-76 MDK.
 
Νωρίτερα τα 16 μέλη του πληρώματος έπρεπε να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων, τα οποία περιλάμβαναν της συνύπαρξή τους με το μονοθέσιο σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Παράλληλα ένα πλήρωμα 10 ατόμων ήταν υπεύθυνο για την κινηματογράφηση του όλου εγχειρήματος, το οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 20 δευτερόλεπτά, διότι στη συνέχεια η βαρύτητα θα επέστρεφε.
 
Θεωρείται ότι οι μηχανικοί της Red Bull κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το pit stop αυτό; Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα πάρετε την απάντηση.  

Mercedes
skoda