5 φωτογραφίες »

H Lancia Delta HF Integrale όπως την φαντάστηκε ο Sebastiano Ciarcia.

H Lancia Delta HF Integrale αναγεννήθηκε

5.977 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2021)

Μια Lancia Delta HF Integrale σε εξαιρετική κατάσταση μπορεί να πωληθεί για εκατομμύρια ευρώ σε κάποια δημοπρασία αυτή την περίοδο. Γιατί λοιπόν να μην δούμε κάποιον διάδοχο; Θα θέλατε να μοιάζει έτσι;


Εάν και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την παρουσίαση της Lancia Delta HF Integrale, το μοντέλο συνεχίζει να έχει πολλούς φίλους και να επιλέγεται ως ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Πώς θα έμοιαζε όμως, εάν η Lancia επέλεγε να το αναβιώσει μέσα στα επόμενα χρόνια;

O ανεξάρτητος σχεδιαστής Sebastiano Ciarcia αποφάσισε να παρουσιάσει την πρότασή του για μια Lancia Delta HF Integrale νέας γενιάς λέγοντας πως επέλεξε να δημιουργήσει μια σχεδιαστική ταυτότητα που θα κρατά τα στοιχεία-κλειδιά του θρυλικού μοντέλου και την ίδια στιγμή θα το κάνει αποδοτικότερο αεροδυναμικά. Τα πρώτα σκίτσα του αυτοκινήτου είχαν δημοσιευτεί τους περασμένους μήνες και τώρα φαίνεται πως το project έχει πάρει το δρόμο του.

Το βλέμμα τραβά αμέσως το επιθετικό εμπρός μέρος χάρη λεπτά και «κοφτερά» φωτιστικά σώματα, τον όμορφα σμιλεμένο προφυλακτήρα και τους μεγάλους αεραγωγούς. Το καπό έχει το δικό του αεραγωγό, ενώ συνεχίζοντας πιο πίσω, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θόλοι των πίσω τροχών και φυσικά, τα ρετρό φωτιστικά σώματα, ο σπορ διαχύτης και οι μπούκες του συστήματος εξάτμισης. Φυσικά, δεν γινόταν να λείπουν τα χρώματα της Martini.

O Sebastiano Ciarcia αποφάσισε να σχεδιάσει και μια Lancia Delta για ευρεία παραγωγή, ώστε να αποτελέσει το νέο μοντέλο στην γκάμα της πολύπαθης ιταλικής φίρμας. Το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά μια λιγότερο επιθετική έκδοση της αγωνιστικής Delta.

Αν και λέγεται πως ο όμιλος Stellantis δεν θέλει να αφήσει την Lancia στην τύχη της και πως έχει σχέδια για την επανεργοποίησή της, δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια αναβίωση της Delta HF Integrale μέσα στα επόμενα χρόνια.
 

Toyota
test center