2 φωτογραφίες »

Η «επετειακή» Skoda Fabia Rally2 Evo Edition 120

2.075 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2021)

Η Skoda γιορτάζει 120 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με μία νέα έκδοση για την αγωνιστική Fabia Rally2 Evo.


Την Fabia Rally2 Evo Edition 120, την πιο σκληροπυρηνική έκδοση του αγωνιστικού της μοντέλου, παρουσίασε η Skoda για να τιμήσει τα 120 χρόνια παρουσίας της φίρμας στους αγώνες αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο αλλά όσοι θέλουν να το αποκτήσουν πρέπει να βιαστούν γιατί η Skoda θα κατασκευάσει μόνο 12. Όλα τους εξοπλίζονται με τις αναβαθμίσεις της νέας Fabia Rally2 Evo αλλά λαμβάνουν και μια σειρά από επιπλέον καλούδια. Συγκεκριμένα, εκτός από τα ειδικά γραφικά πάνω στο αμάξωμα, πράσινες ζάντες από μαγνήσιο και επιπλέον φώτα LED, η έκδοση προσφέρει ακόμα αποθηκευτικές σακούλες ή δίχτα για τα προσωπικά αντικείμενα, τα εργαλεία και τα ανταλλακτικά, θήκες για μπουκάλια νερού, μια πλακέτα που δείχνει τον αριθμό παραγωγής, γραφικά καλωσορίσματος του οδηγού πάνω στις οθόνες και τέλος, ένα αντίγραφο του αυτοκινήτου σε διαστάσεις 1:18.

«Η περιορισμένης παραγωγής Skoda Fabia Rally2 Evo Edition 120 είναι μια ολοκληρωμένη έκδοση του αναβαθμισμένου αυτοκινήτου του 2021», δήλωσε ο επικεφαλής της Skoda Motorsport, Michal Hrabanek. «Με αυτό το πακέτο, δεν προσφέρουμε μόνο μια περαιτέρω αναπτυγμένη έκδοση του αυτοκινήτου μας, αλλά χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, η περιορισμένη έκδοση αυτή είναι επίσης ένα πραγματικό συλλεκτικό αυτοκίνητο».
 
Όσον αφορά την απλή έκδοση της Fabia για τους αγώνες rally του 2021, το μοντέλο έλαβε μια σειρά από αναβαθμίσεις στα μηχανικά του μέρη που είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ισχύος του κατά 3 άλογα σε 291 PS, ανάλογα με την ποιότητα του καυσίμου. Βελτιώσεις έγιναν επίσης στο σύστημα ανάρτησης, στην ψύξη των φρένων και τον σχεδιασμό της καμπίνας. Όλες οι αναβαθμίσεις έχουν πάρει έγκριση.

ELASTIKA 2024
moto