Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η κεραία των αυτοκινήτων γίνεται αόρατη ταινία στο παρμπρίζ!

Η κεραία των αυτοκινήτων γίνεται αόρατη ταινία στο παρμπρίζ!

2.879 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2023)

- Κατασκευασμένη από την LG και την Saint-Gobain Sekurit.
- Μπαίνει πάνω ή μέσα στο παρμπρίζ ή την ηλιοροφή.
- Θα ευνοήσει τη σχεδίαση των αυτοκινήτων και τη λειτουργία των τεχνολογιών τους.
- Θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση CES.

autotriti team

Κατασκευασμένη από την LG και την Saint-Gobain Sekurit

Η κεραία του επόμενου αυτοκινήτου σας μπορεί να είναι μια αόρατη ταινία κρυμμένη στο παρμπρίζ! Αυτό υποστηρίζει η LG, η οποία έχει αναπτύξει ένα διαφανές φιλμ που μπορεί να αντικαταστήσει τις κεραίες στα αυτοκίνητα, ακόμα και στα επερχόμενα ολοένα και πιο συνδεδεμένα οχήματα που ετοιμάζουν οι μάρκες. Η διάφανη κεραία θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2024, από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Μπαίνει πάνω ή μέσα στο παρμπρίζ ή την ηλιοροφή

Μετά λοιπόν την αρχική μακριά μεταλλική κεραία, που αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από πιο κοντές και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις έχουν τη μορφή πτερυγίου καρχαρία, η κεραία των ΙΧ τα επόμενα χρόνια θα λάβει νέα εμφάνιση. Στην πραγματικότητα θα είναι εντελώς αόρατη, όπως γνωστοποίησε επίσημα η εταιρεία ηλεκτρονικών LG, που συνεργάστηκε με την γαλλική εταιρεία τζαμιών για ΙΧ Saint-Gobain Sekurit για την ανάπτυξή της. Η διάφανη κεραία λοιπόν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω ή μέσα στο παρμπρίζ ή την ηλιοροφή.

Θα ευνοήσει τη σχεδίαση των αυτοκινήτων και τη λειτουργία των τεχνολογιών τους.

Οι εταιρείες ολοένα και περισσότερο δίνουν προτεραιότητα στις τεχνολογίες των οχημάτων τους και τη δημιουργία απρόσκοπτης σύνδεσης με δίκτυα όπως το 5G, το Παγκόσμιο Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (GNSS), το Bluetooth και άλλα. Επιπλέον, με την άνοδο των ηλεκτρικών οχημάτων, δίνεται έμφαση στην αεροδυναμική σχεδίαση. Έτσι, η νέα κεραία έρχεται για να διευκολύνει το μέλλον των οχημάτων τόσο όσον αφορά τη σχεδίασή τους, όσο και για τη λειτουργία των τεχνολογιών τους. Επί του παρόντος δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες, αλλά η διάφανη κεραία για να αναπτυχθεί έχει βασιστεί σε περισσότερα από 80 ευρεσιτεχνίες της LG όπως η τεχνολογία διαφανών ηλεκτροδίων.

Θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση CES

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποια αυτοκίνητα θα έχουν στη διάθεσή τους την hi-tech κεραία, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως η Saint-Gobain Sekurit είναι μια παγκόσμια εταιρεία που προμηθεύει ήδη παράθυρα για οχήματα σε όλο τον κόσμο. Η διάφανη κεραία θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά στην Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2024, στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου.