Καλή επιτυχία στην προσπάθεια της ομάδας Scrion των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων που διαγωνίζεται στο θεσμό F1 in Schools.

Στιγμιότυπο από τα προκριματικά.

Η ομάδα Sciron στο «F1 in Schools»

2.599 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2019)

Η ομάδα Sciron των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων βάζει στόχο να συμμετάσχει για μία ακόμη φορά στο μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο, που ακούει στο όνομα «F1 in Schools».

Ο σχολικός διαγωνισμός, γνωστός ως F1 in Schools, είναι ένας θεσμός που διεξάγεται εδώ και 13 χρόνια υπό την αιγίδα της Formula One και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, το Marketing, τα Media και όχι μόνο. Αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία σχεδίασης και κατασκευής οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εμβαθύνουν με πνεύμα ομαδικότητας στην εξέλιξη της τεχνολογίας και να αναπτύξουν ικανότητες επικοινωνίας, μέσω αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Κάθε ομάδα καλείται να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αεροδυναμικό αμαξίδιο – μινιατούρα από πολυουρεθάνη, το οποίο κινείται με την πυροδότηση μιας αμπούλας πεπιεσμένου αέρα που προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του. Το αμαξίδιο συναγωνίζεται σε αγώνες ταχύτητας τα αμαξίδια των άλλων ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες, πάνω σε μια μεταλλική ευθεία πίστα 25 μέτρων.

Εκτός από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αμαξιδίου, κάθε ομάδα πρέπει να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις  που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α.
Τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύοντας ομαδικά και με συνέπεια η ομάδα Sciron έχει καταφέρει να διακριθεί κατακτώντας σημαντικές θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Το έτος 2015-2016 η ομάδα του Αρσάρκειου κατέκτησε την 2η θέση στους Εθνικούς Τελικούς, την 2η θέση παγκοσμίως στους αγώνες Knock out, την 7η θέση παγκοσμίως στο Τέξας, το βραβείο Best Engineereed car, το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης, και το βραβείο Best Team Identity.

Επιπροσθέτως, φέτος η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην Ελλάδα, το βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής F1 Μοντέλου (Best Engineered car Award), το βραβείο Έρευνας, Ανάπτυξης (Research and Development Award) και για 3η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης (Innovative Thinking Award) ενώ για 2η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Γυναικείου μηχανοκίνητου αθλητισμού (Women in Motorsport Award).

Όλα τα παραπάνω βραβεία κατακτήθηκαν, σύμφωνα με τους δραστήριους μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα, με αφοσίωση, προσπάθεια, επιμονή, ομαδικό πνεύμα και πάθος από τους ίδιους για την ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας που αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Με στόχο λοιπόν και όραμα το μέλλον αποσκοπούν για ακόμα μια φορά στην κατάκτηση μιας παγκόσμιας θέσης στη διεπιστημονική «γιορτή» της καινοτομίας και την εκπλήρωση των στόχων της ομάδας μας. 

Κλείνουμε, παραθέτοντας ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση την οποία μας έστειλαν, που δείχνει τη δυναμική και τη θέληση των μελών της ομάδας: «Ορμώμενοι λοιπόν από το Αρχαίο Ελληνικό όνομα της ομάδας μας "Sciron", δηλαδή τον δυναμικό θεό του ανέμου (Σκίρων) , συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια, βάζοντας την Ελληνική μας ταυτότητα και όλη μας την αγάπη για τον κόσμο της F1 ώστε να πετύχουμε μια ακόμα διάκριση». Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, οι ομάδες αξιολογούνται από ειδικούς κριτές για το σύνολο των παραπάνω ενεργειών και η βαθμολογία τους προστίθεται στα αποτελέσματα των αγώνων ταχύτητας ώστε να προκύψουν οι τελικοί νικητές.

Εμείς, ως AutoΤρίτη δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στην προσπάθεια της ομάδας Sciron των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων, όπως επίσης και όλων των ελληνικών ομάδων που διαγωνίζονται, και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

peugeot
citroen