3 φωτογραφίες »

O 2λιτρος Bi-Τurbo TDI κινητήρας αποδίδει 240 άλογα και 500 Nm ροπής.

Η τιμή του Skoda Kodiaq RS στην Ελλάδα

10.042 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2020)

Το κορυφαίο Kodiaq έχει κάτω από το καπό έναν 2λιτρο bi-turbo κινητήρα 240 ίππων που συνεργάζεται με DSG κιβώτιο και υπόσχεται κίνηση σε κάθε έδαφος χάρη στο σύστημα AWD. Ποια η τιμή του στην Ελλάδα;


To νέο Kodiaq RS είναι διαθέσιμο στην χώρα μας με την Skoda να το τοποθετεί σαφώς στο άνω άκρο της γκάμας του τσέχικου SUV τόσο σε τιμή όσο και σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις.

O 2λιτρος Bi-Τurbo TDI κινητήρας αποδίδει 240 άλογα και 500 Nm ροπής και του επιτρέπει να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτά με τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά τώρα τη μετάδοση της κίνησης, το Kodiaq RS εφοδιάζεται με το 7τάχυτο DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη  όπως επίσης και με το σύστημα τετρακίνησης AWD. Σημειώνουμε πως το SUV θα έχει ένα νέο για τη μάρκα σύστημα εν ονόματι Dynamic Sound Boost που κάνει τεχνητά πιο «άγριο» και μπάσο τον θόρυβο της εξάτμισης του αυτοκινήτου.

Όπως μπορούμε να δούμε το 7θέσιο SUV έρχεται έχοντας δυναμική σχεδίαση που τονίζεται ακόμα περισσότερο με τις μεγάλες ενιαίες εισόδους αέρα στο μπροστά μέρος και από τα LED φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, εξοπλίζεται με μεγάλες (20άρες Χtreme) ζάντες, που στο εσωτερικό τους θα φιλοξενούν τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων, αλλά και δύο νίκελ απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, πάνω από τις οποίες εδρεύει μια λεπτή φάσα.

Σε ότι αφορά το εσωτερικό, η κορυφαία έκδοση του Kodiaq εφοδιάζεται με flat bottomed τιμόνι το οποίο έχει ενσωματωμένα χειριστήρια, ωστόσο αυτό που τραβάει την προσοχή είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων αλλά και η μεγάλη οθόνη αφής που βρίσκεται στη μέση του ταμπλό. Από εκεί και πέρα η διάταξη είναι λίγο πολύ γνώριμη με τα μπουτόν που είναι υπεύθυνα για την ρυθμίση του κλιματισμού να εδρεύουν κάτω από την οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ βλέπουμε πως τόσο η βάση του επιλογέα ταχυτήτων, όσο και τα πεντάλ έχουν μεταλλικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά.

Η τιμή του Kodiaq RS είναι 52.900 ευρώ.
 

ELASTIKA 2024
OPEL