Δοκιμάζεται στο ψύχος το Hyundai Casper που έρχεται το 2024

Δοκιμάζεται στο ψύχος το Hyundai Casper που έρχεται το 2024

2.609 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2024)

- Το ηλεκτρικό Casper δοκιμαζόταν στους δρόμους της Σουηδίας
- Θα είναι πεντάπορτο με μήκος 3,6 μέτρα
- Θα έχει μάλλον ηλεκτρικό σύστημα κίνησης παρόμοιο με το Kia Ray EV

Το ηλεκτρικό Casper δοκιμαζόταν στους δρόμους της Σουηδίας

Οι πληροφορίες για το νέο Hyundai Casper συνεχίζουν να έρχονται. Χθες, 5 Φεβρουαρίου, αναφέραμε ότι κατά πάσα πιθανότητα η ηλεκτρική έκδοση του μικρού SUV θα έρθει στις ευρωπαϊκές αγορές το τρίτο τρίμηνο του 2024 και σε αρχική τιμή κάτω των 20.000 ευρώ. Σήμερα, το φαντασματάκι της Hyundai πιάστηκε τυλιγμένο με γκρίζα σκεπάσματα να δοκιμάζεται στους -30 βαθμούς Κελσίου στην Σουηδία. Πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, όπως αποδεικνύεται από το πακέτο μπαταριών που προεξέχει από το κάτω τμήμα του αυτοκινήτου.  

Θα είναι πεντάπορτο με μήκος 3,6 μέτρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα έχει μήκος μικρότερο των 3,6 μέτρων, που το καθιστά αρκετά μικρότερο του Citroen e-C3. Αν οι πληροφορίες αληθεύουν το ηλεκτρικό Casper είναι πιο κοντά στις διαστάσεις του Fiat 500.

Θα έχει μάλλον ηλεκτρικό σύστημα κίνησης παρόμοιο με το Kia Ray

Παρότι η Hyundai δεν έχει δώσει καμία λεπτομέρεια για τις επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της Casper, η πιθανότητα είναι ότι το αυτοκίνητο θα είναι βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το βενζινοκίνητο Casper που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στις κορεατικές αγορές. Πιθανώς θα έρχεται με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που έχει το ηλεκτρικό Kia Ray: Μια μπαταρία χωρητικότητας 35,2 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που προσφέρει 86 ίππους και δίνει στο Ray αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων. 

Toyota
KIA