Αυτόματα & 1.000άρια: Hyundai Kona ή VW Taigo;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτόματα & 1.000άρια: Hyundai Kona ή VW Taigo;

21.317 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2022)

Το πιο «έμπειρο» στην ελληνική αγορά Hyundai Kona κοντράρεται με το πιο φρέσκο Volkswagen Taigo. Μπαίνουμε στα μονοπάτια μικρών SUV και συγκρίνουμε τις βασικές αυτόματες βενζινοκίνητες εκδόσεις των δύο μοντέλων.

Μικρό SUV από Κορέα ή από Γερμανία;

Στην σημερινή μας αντιπαράθεση έχουμε δύο εταιρείες που επενδύουν αρκετά στην hot κλάση των B-SUV. Η Hyundai διαθέτει μία «γεμάτη» γκάμα στην οποία δεσπόζει το Kona στην ανανεωμένη εκδοχή της πρώτης του γενιάς, ενώ παράλληλα υπάρχει και το πιο προσιτό οικονομικά Hyundai Bayon. Στον αντίποδα, έχουμε την φίρμα με την πληρέστερη γκάμα επιλογών, την Volkswagen, η οποία δίπλα στα best-sellers T-Roc και T-Cross προσέθεσε το ολοκαίνουργιο Taigo! Αυτή την φορά θα καταπιαστούμε με το Hyundai Kona των 120 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DCT, ενώ στην έτερη πλευρά του δρόμου τοποθετούμε το VW Taigo ισχύος 110 ίππων με το ισάριθμων σχέσεων κιβώτιο DSG. Ξεκινάμε...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξοπλισμός: Φθηνότερο κατά 3.310 ευρώ το Kona

Αναλύοντας τις βασικές εξοπλιστικές εκδόσεις με τους κινητήρες που αναφέραμε βλέπουμε πως και τα δύο μοντέλα παρέχουν αρκετές ανέσεις και παροχές. Το εξοπλιστικό πακέτο Exclusive του Hyundai Kona είναι φθηνότερο κατά 3.310 ευρώ Hyundai Kona (20.490 ευρώ), με το VW Taigo στην δημοφιλή έκδοση Life να ξεκινά από τα 23.800 ευρώ. Αμφότερα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήμα ασφάλειας και υποβοήθησης (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας κ.ά.).
 
Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό και των δύο βλέπουμε 8άρα οθόνη αφής για το infotainment, ενώ στο Taigo υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών. Και στα δύο υπάρχει κλιματισμός, φώτα ημέρας LED και 16άρες ζάντες αλουμινίου. Στις επιμέρους διαφορές θα σταθούμε στον +1 αερόσακο του Taigo (κεντρικός ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα) και στην κάμερα οπισθοπορείας του Kona, μιας και στο Taigo έχουμε το σύστημα Park Pilot (αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός - πίσω, ηχητική προειδοποίηση και οπτικές ενδείξεις). Σημαντικό πλεονέκτημα του Kona η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση και για απεριόριστα χιλιόμετρα που δίνει η εταιρεία σε όλα τα μοντέλα της (2ετής για το Taigo).

Σχεδίαση: Μοντέρνος δυναμισμός

Εσωτερικό: Σύγχρονη διακόσμηση, πιο ποιοτικό στα σημεία το Taigo

Χώροι: Υπεροχή για το Taigo

Κινητήρας: Ισορροπία σε κατανάλωση και επιδόσεις

Οδική συμπεριφορά: ¶νεση για το Kona, ρεκόρ στο elk test για το Taigo

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL