Ο Lewis Hamilton θα συμμετάσχει ως ο ιδιοκτήτης της ομάδας «X44».

Ιδιοκτήτης ομάδας στο Extreme E ο Hamilton!

2.952 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2020)

Την αγάπη του για τους αγώνες ταχύτητας και την ευαισθησία του για την προστασία του περιβάλλοντος συνδυάζει ο Lewis Hamilton, ο οποίος θα συμμετάσχει σε μία νέα σειρά αγώνων, όχι ως οδηγός αλλά ως ο ιδιοκτήτης της ομάδας.


Η αγάπη του Lewis Hamilton για τους αγώνες ταχύτητας, αλλά και η ευαισθησία του για πολλά άλλα κοινωνικά θέματα μεταξύ των οποίων και η προστασία το περιβάλλοντος είναι γνωστά. Έτσι ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είπε να τα συνδυάσει και το αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή του στη νέα σειρά αγώνων Extreme E series.
 
Το Extreme E, που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Formula E, Alejandro Agag, αναπτύχθηκε για να επισημάνει περιβαλλοντικά ζητήματα και να αναδείξει πέντε απομακρυσμένες, περιβαλλοντικά κατεστραμμένες τοποθεσίες, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες ταχύτητας.
 
Σε αυτούς του αγώνες ο Lewis Hamilton θα συμμετάσχει ως ο ιδιοκτήτης της ομάδας «X44», που πήρε το όνομά της από τον αριθμό που έχει το μονοθέσιο της Mercedes το οποίο οδηγεί ο Βρετανός στην F1. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αγωνιζόμενα αυτοκίνητα θα είναι off-road ηλεκτρικά τετρακίνητα οχήματα με την ισχύ τους να φτάνει περίπου τους 540 ίππους.
 
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Extreme E υποχρεούνται να ορίσουν δύο οδηγούς, απαραίτητα έναν άντρα και μία γυναίκα. Μέχρι στιγμής η ομάδα του Hamilton δεν έχει ορίσει τους οδηγούς της αλλά δήλωσε ότι θα «παρέχει ευκαιρίες στην επόμενη γενιά οδηγών». Να σημειωθεί πως η X44 είναι η όγδοη ομάδα που εγγράφηκε στο Extreme E, ενώ υπάρχουν ήδη δηλωμένες πολλές ομάδες της Formula E, όπως οι Techeetah, Abt, HWA και Andretti, καθώς και η κορυφαία αμερικανική ομάδα Chip Ganassi Racing.
 
«Θα είναι διασκεδαστικό που θα έχω διαφορετικό ρόλο και όχι αυτόν του οδηγού», είπε αρχικά ο Hamilton και συνέχισε «όμως το πιο ενδιαφέρον είναι πως το Extreme E δεν θα ευαισθητοποιήσει μόνο τον κόσμο γύρω από κάποια κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά θα κάνει κάτι για αυτό μέσω της συνεργασίας με τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς».    
 
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Toyota
moto