Καινούργιο αμάξι και να το πάρεις τρακαρισμένο. Γίνεται;

Καινούργιο αμάξι και να το πάρεις τρακαρισμένο. Γίνεται;

2.123 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2023)

- Πολλοί φοβούνται τα μεταχειρισμένα μήπως έχουν περάσει από τρακάρισμα
- Και όμως, ακόμα και τα καινούργια… τρακάρουν!
- Εκτός από τη μεταφορά, ζημιές μπορούν να γίνουν παντού
- Ότι προκύψει διορθώνεται αλλά πάντα να το ελέγχεις

Πολλοί φοβούνται τα μεταχειρισμένα μήπως έχουν περάσει από τρακάρισμα

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που ψάχνοντας το επόμενό τους αυτοκίνητο φοβούνται τα μεταχειρισμένα γιατί μπορεί να έχουν περάσει από κάποιο σοβαρό τρακάρισμα. Και δικαίως, καθώς αν δεν γίνει σωστός έλεγχος από κάποιο έμπειρο μάτι, ένα μεταχειρισμένο μπορεί να κρύβει κάποιο βαρβάτο τρακάρισμα κάτω από το χρώμα (ίσως και αρκετό στόκο). Για αυτό το λόγο προτιμούν να πάνε σε ένα καινούργιο και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
 

Και όμως, ακόμα και τα καινούργια… τρακάρουν!

Παρόλα αυτά, δε σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο επειδή είναι καινούργιο, είναι απόλυτα σίγουρο πως δεν θα έχει και το… παραμικρό. Πολλοί πιστεύουν πως τα καινούργια αυτοκίνητα τηλεμεταφέρονται με κάποιον μαγικό τρόπο από το εργοστάσιο που κατασκευάζονται, στην έκθεση απ`όπου θα το παραλάβει ο αγοραστής.

Στην πραγματικότητα όμως, τα αυτοκίνητα κάνουν πολλά χιλιόμετρα μέσα σε καράβια και αυτοκινητάμαξες, εκτεθειμένα πολλές φορές στα στοιχεία της φύσης. Παρόλο που συνήθως είναι τυλιγμένα με κάποιο προστατευτικό αυτοκόλλητο, όλο και κάποιο πετραδάκι μπορεί να χτυπήσει σε κάποιο εκτεθειμένο σημείο, αφήνοντας σημαδάκι.

Εκτός από τη μεταφορά, ζημιές μπορούν να γίνουν παντού

Όταν το αυτοκίνητο φεύγει από το εργοστάσιο και αφού καταφέρει να περάσει από το καράβι, την αυτοκινητάμαξα, τα κοντέινερ και όλα αυτά τα μέρη της μεταφοράς, θα φτάσει στους χώρους αποθήκευσης των αντιπροσωπειών. Εκεί μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποιες μικρές αποστάσεις, αλλά αρκετές μανούβρες, με το ρίσκο να γίνει κάποιο μικροτρακάρισμα να είναι πάντα πιθανός.

Ένα ατύχημα μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και κατά τη μεταφορά του από την αποθήκευση στην έκθεση για να το παραλάβει ο νέος του ιδιοκτήτης.

Ότι προκύψει διορθώνεται αλλά πάντα να το ελέγχεις

Προφανώς και κανένας έμπορος δε θα παραδώσει χτυπημένο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αντιπροσωπείες που πωλούν καινούργια οχήματα. Αν προκύψει κάποια γρατζουνιά συνήθως μια αλοιφή δίνει τη λύση, ενώ αν γίνει κάποια σοβαρότερη ζημια, πχ σπάσει ένας προφυλακτήρας ή ένα φανάρι, τότε η αντικατάσταση είναι δεδομένη.

Ωστόσο πάντα πριν παραλάβετε το νέο σας όχημα πρέπει να κάνετε «μια γύρα» το αυτοκίνητο για να σιγουρευτείτε ότι όλα είναι όπως πρέπει. Ο έλεγχος αυτός πρέπει να γίνει πάντα με φως και το αυτοκίνητο πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό!

ETRANSIT VS ESPRINTER