Lamborghini: Δεν θα γίνουν ποτέ δημοφιλή τα ηλεκτρικά supercars

2.389 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2024)
H Lanzador, η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini.
2 Φωτογραφίες »

H Lanzador, η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini.

- Crossover και όχι supercar η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini
- Δεν πουλάει η ηλεκτρική Rimac Nevera
- Επενδύουν με μεγάλη επιφύλαξη στα ηλεκτρικά Bugatti και Pagani

Crossover και όχι supercar η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

Το πρώτο ηλεκτρικό της Lamborghini δεν θα φτάσει πριν από το 2028 - και δεν πρόκειται να είναι κάποιο supercar αλλά ένα grand tourer με τέσσερις θέσεις και μεγάλη απόσταση από το έδαφος με όνομα Lanzador. Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλά δεν υπάρχει καμία επιχειρηματική προοπτική, σύμφωνα με τη μάρκα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο να πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά supercars πουλάνε ελάχιστα.

Δεν πουλάει η ηλεκτρική Rimac Nevera

Μιλώντας στο Automotive News Europe, ο επικεφαλής της Lamborghini, κ. Stephan Winkelmann υποστήριξε ότι τα ηλεκτρικά supercars «δεν είναι κάτι που πουλάει μέχρι στιγμής». Συνέχισε αναφέροντας ότι αυτό τα ηλεκτρικά μπορεί να μην κάνουν ποτέ σημαντικές πωλήσεις. «Είναι πολύ νωρίς και πρέπει να δούμε στην πορεία αν και πότε θα συμβεί αυτό» πρόσθεσε.

Τα supercars είναι για τους πλούσιους, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac, παραδέχτηκε πρόσφατα ότι οι πλούσιοι δεν θέλουν ηλεκτρικά supercars. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Nevera εξακολουθεί να πωλείται, παρά τον θόρυβο που έκανε και το γεγονός πως θα παραχθούν μόνο 150 αυτοκίνητα. Μέχρι τώρα, έχουν βγει από την παραγωγή μόνο 23 οχήματα.

Επενδύουν με μεγάλη επιφύλαξη στα ηλεκτρικά Bugatti και Pagani

Η Bugatti θα τοποθετήσει κινητήρα εσωτερικής καύσης στον αντικαταστάτη της Chiron, ενώ και η Pagani μέχρι στιγμής έχει μείνει μακριά από την ηλεκτρική τεχνολογία επειδή οι μπαταρίες έχουν μεγάλο βάρος και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οδηγικη εμπειρία. Η Ferrari, από την πλευρά της, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού supercar το 2025.

home pro
moto