Το νέο Honda Civic θα ξεκινήσει την πορεία του με κινητήρες βενζίνης, προσθέτοντας αργότερα στην παλέτα των επιλογών τον diesel i-DTEC.

Το νέο Honda Civic θα ξεκινήσει την πορεία του με κινητήρες βενζίνης, προσθέτοντας αργότερα στην παλέτα των επιλογών τον diesel i-DTEC.

Kινητήρες: 1,0 λτ. & 1,5 λτ. turbo βενζίνης, αργότερα diesel

37.631 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2017)

Οι κινητήρες turbo βενζίνης, είναι το σημαντικότερο νέο στοιχείο που φέρνει το Civic αφήνοντας έτσι πίσω του τους αναιμικούς και εκτός πραγματικότητας σε κυβισμό κινητήρες των προηγούμενων πρόσφατων γενεών του (1,4 με 100 ίππους και 1,8 με 125 ίππους). Η Honda μπήκε στο χορό της υπερτροφοδότησης αργά, αλλά έκανε αισθητή την παρουσία της, αρχής γενομένης από την έκδοση Type-R της 9ης γενιάς και τον δίλιτρο κινητήρα των 310 ίππων αυτής. Στην 10η όμως γενιά του η «επανάσταση» ξεκινάει από την βάση, με τον τρικύλινδρο κινητήρα του 1,0 λίτρου που αποδίδει 129 ίππους και 200 Nm ροπής. Στην πράξη το μοτέρ αυτό ικανοποιεί με το τράβηγμά του και την απόκρισή του από χαμηλά ενώ κινεί αξιοπρεπώς το  αμάξωμα των 1.350 κιλών του Civic. Η λειτουργία του είναι πολιτισμένη εμφανίζοντας όμως επίπεδα παραγόμενου θορύβου, ενώ η κατανάλωσή του ανέρχεται στα 4,8 λτ./100 χλμ. Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος κινητήρας των 1,5 λίτρων VTEC, όπως και ο μικρότερος βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία κατασκευής με τον μικρό, αποδίδοντας 182 ίππους με ροπή 240 Nm. Αυτή, αποδίδεται πιο χαμηλά (1.900 σ.α.λ.), και έχει ως αποτέλεσμα το μοτέρ αυτό εκτός από τις καλύτερες τιμές επιδόσεων που εξασφαλίζει να διακρίνεται για την πιο «γεμάτη» του λειτουργία αλλά και το πιο ευρύ φάσμα περιστροφής του. Η κατανάλωσή του αντίστοιχα παραμένει χαμηλή με μέση τιμή τα 5,8 λτ./100 χλμ. Και οι δύο κινητήρες εφοδιάζονται προαιρετικά με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT (7άρι), το οποίο έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με π.χ. του HR-V. Το Civic θα αργήσει να διατεθεί με diesel κινητήρα αφενός γιατί οι ιθύνοντες της φίρμας περιμένουν τη νέα νομοθεσία περί ρύπων και κατανάλωση (τον Απρίλιο), ώστε να δουν ποια θα είναι τα τεστ που θα απαιτηθούν και τι θα μπορέσουν να επιτύχουν με τις βελτιώσεις του i-DTEC των 1,6 λίτρων.  Χρονικά λοιπόν η diesel έκδοση του Civic αναμένεται στις αρχές του 2018, ενώ μέχρι τότε θα υπάρχει ως diesel επιλογή το Civic 9ης γενιάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel