Mένει Μercedes o Bottas

2.554 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2019)

Η ομάδα της Mercedes στην F1 ανακοίνωσε πως ο Φινλανδός θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.


Tην απόφαση να συνεχίσει την συνεργασία της με τον Bottas και στην επόμενη σεζόν πήρε η Mercedes, όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα πριν από λίγη ώρα. Ουσιαστικά, η Μercedes προτίμησε τον Φινλανδό αντί του Esteban Ocon, που είχε ρόλο τρίτου οδηγού φέτος, με τον Γάλλο να φέρεται να οδεύει προς την Renault.

O Bottas δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα είμαι στην ομάδα για τέταρτη σεζόν και θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος της Mercedes και το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη και την πίστη τους σε μένα.  Οι εμφανίσεις μου βελτιώνονται κάθε χρόνο, και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ο στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. Πιστεύω ότι η Mercedes είναι η καλύτερη επιλογή για μένα να επιτύχω αυτόν το στόχο το 2020. Έχουμε εννέα ακόμα αγώνες και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Τώρα, η προσοχή μου είναι στο Spa».

To αφεντικό της Mercedes F1 δήλωσε: «Θέσαμε στον Valtteri την πρόκληση να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός από ό, τι τον είδαμε στο πρώτο μέρος του 2018. Το πέτυχε αυτό με μερικές εντυπωσιακές επιδόσεις φέτος. Η ομαδική δουλειά του μαζί με τον Lewis ήταν υποδειγματική. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνει στην ομάδα για μια ακόμη σεζόν τουλάχιστον.»
 

Hyundai
vw