Ο Grosjean.

Mένει στη Haas o Grosjean

2.530 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2019)

Με δεδομένο τις φετινές εμφανίσεις του Grosjean, αυτή η εξέλιξη αποτελεί έκπληξη...


To ότι oι Romain Grosjean και Kevin Magnussen θα συνεχίσουν να οδηγούν για την Haas και τον επόμενο χρόνο έκανε γνωστό η ομάδα σε επίσημη ανακοίνωσή της. Ο Γάλλος τελικά θα κρατήσει την θέση του δίπλα στον Magnussen παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν να χάνει την θέση του από τον Nico Hulkenberg που βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. 

Ο αρχηγός της ομάδας Guenther Steiner δήλωσε σχετικά: «H εμπειρία του ήταν καθοριστικός παράγοντας. Είναι θεμέλιος λίθος της Haas F1. Με τον Grosjean και τον Magnussen να οδηγούν για εμάς το 2020, έχουμε δύο οδηγούς πάνω στους οποίους μπορούμε να χτίσουμε. Ξέρουν πως δρούμε σαν ομάδα και ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν πίσω από το τιμόνι. Το 2019 ήταν μια δύσκολη χρονιά για μας λόγω της απρόβλεπτης απόδοσης του μονοθεσίου αλλά ελπίζουμε πως θα βελτιωθούμε για το επόμενο έτος.»

Ο Grosjean είπε από την πλευρά του: «Πάντα έλεγα ότι ήταν μέσα στις προθέσεις μου να παραμείνω με την Haas. Είμαι εδώ από την αρχή και έχω δεί την δουλειά που εχουν κάνει οι Gene Haas και Steiner για να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω.»

Η ανανέωση του συμβολαίου του Grosjean λέγεται πως αποτελεί έκπληξη στους κόλπους της F1 γιατί, αν και ο Γάλλος έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια πως είναι γρήγορος οδηγός, υπήρχε γκρίνια για τις επιδόσεις του φέτος ενώ παράλληλα δεν έχει καλή σχέση με τον team-mate του, κάνει αρκετά λάθη και θεωρείται από τους πιο «γκρινιάρηδες» πιλότους του grid. Αντίθετα, η ανανέωση του συμβολαίου του Magnussen ήταν αναμενόμενη λόγω των πολύ καλύτερων αποτελεσμάτων που έχει σημειώσει.
 

Hyundai
NISSAN