Νέα Alfa Romeo Giulia: Ηλεκτρική με 800 χλμ. αυτονομία και στιλ Tonale
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Alfa Romeo Giulia: Ηλεκτρική με 800 χλμ. αυτονομία και στιλ Tonale

15.278 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2022)

Η πρόταση για τη νέα Alfa Romeo Giulia με σχεδιασμό που αντλεί πολλά στοιχεία από την Tonale ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα social media. Αποκλειστικά ηλεκτρική, χτισμένη πάνω σε νέο δάπεδο και με αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα η ιταλική μπερλίνα.

Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo Giulia

Η Giulia ήταν μια αναβίωση μοντέλου που αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα για την επιβίωση της Alfa Romeo τα τελευταία χρόνια, πριν την ενσωμάτωσή της στον υπερ-όμιλο Stellantis. Κατόπιν ακολούθησε το λανσάρισμα της Stelvio, του πρώτου SUV της μιλανέζικης φίρμας, με τα δύο μοντέλα να απαρτίζουν τη γκάμα της Alfa Romeo, ενώ τελευταία προσθήκη στο ρόστερ ήταν η Tonale, το πρώτο μικρομεσαίο τους SUV που ήρθε να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από τις premium προτάσεις της κατηγορίας όντας παράλληλα και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο των Ιταλών.

Τώρα μπορεί τα φώτα να είναι στραμμένα στην Tonale, η οποια είναι δημιούργημα του Έλληνα σχεδιαστή, Αλέξανδρου Λιώκη, ωστόσο το μέλλον της Alfa Romeo είναι αυτό που πάντα ενδιαφέρει τους Aflisti και όχι μόνο. Η Giulia διανύει ήδη τον 8ο χρόνο ζωής της και, παρόλο που ανανεώθηκε πρόσφατα αποκτώντας το look της Tonale, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές ήδη φαντάζονται το μέλλον της, έχοντας ως δεδομένο την εξασφαλισμένη θέση που έχει ανακοινωθεί από το αφεντικό του ομίλου πως θα έχει στην γκάμα της ιταλικής φίρμας.


Οι κρυφές χειρολαβές χαρίζουν ένα coupe στιλ στην Giulia. Πίσω ξεχωρίζουν τα LED φώτα που έρχονται ως δάνειο από την Tonale.

Οι κρυφές χειρολαβές χαρίζουν ένα coupe στιλ στην Giulia. Πίσω ξεχωρίζουν τα LED φώτα που έρχονται ως δάνειο από την Tonale.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αποκλειστικά ηλεκτρική η νέα Giulia

Τα θαμπά σχέδια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στα social media αποτελούν έργο του ανεξάρτητου σχεδιαστή Sugar Chow και μας δίνουν την οπτική του για τη νέα γενιά της Giulia. Από όσα μπορούμε να διακρίνουμε, η Giulia γίνεται ακόμα πιο κομψή με νέους εξαιρετικά λεπτούς προβολείς που βρίσκονται πάνω από το «Trilobo», δηλαδή τον συνδυασμό του θυρεού της Alfa Romeo με τους αεραγωγούς, ενώ η πινακίδα κυκλοφορίας τοποθετείται χαμηλά κάτω από το θυρεό, αντί για το αριστερό άκρο του προφυλακτήρα. Ο πρόβολος, που αποπνέει έντονα δυναμισμό, δίνει τη θέση του στις θελκτικές καμπύλες του πλαϊνού μέρους το οποίο χαρακτηρίζεται από τις κρυφές χειρολαβές την πίσω θυρών που προδίδουν coupe στοιχεία, αλλά και από τους τονισμένους ώμους πίσω, εκεί όπου η προσοχή πέφτει στα LED φώτα τα οποία διατρέχουν το αμάξωμα σε πλάτος, απευθείας δάνειο από την Tonale. Χαμηλότερα βρίσκονται δύο ευμεγέθεις απολήξεις εξάτμισης, οι οποίες βρίσκονται εκεί αποκλειστικά για αισθητικούς λόγους, αν λάβουμε υπόψη την ηλεκρική φύση του μοντέλου και, άρα, την απουσία εξάτμισης. Συνολικά, η νέα Alfa Romeo Giulia δείχνει πιο φαρδιά και πιο χαμηλή, βγάζοντας έναν πιο elegant χαρακτήρα, προκειμένου να αντιταχθεί στις κλασικές γερμανικές προτάσεις, όπως η BMW Σειρά 3, η Mercedes C-Class και το Audi A4.

Σε επίπεδο μηχανικής, η νέα αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia, που θα κάνει την εμφάνισή της μετά το 2024, θα βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα της μητρικής εταιρείας Stellantis και το ιταλικό στρατόπεδο διατείνεται πως θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 800 χιλιόμετρα. Η εν λόγω πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για μοντέλα επιδόσεων με τετρακίνηση, ήτοι τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Παράλληλα η ηλεκτρική Giulia θα είναι διαθέσιμη και με έκδοση ενός ηλεκτρικού κινητήρα, πιθανότατα τοποθετημένου στον πίσω άξονα, καθιστώντας τη πισωκίνητη.

Νέα γενιά Giulia μετά το 2024

Περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρική Giulia αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως η κατασκευή της θα είναι μέρος της επιθετικής στρατηγικής ηλεκτρικών μοντέλων της Alfa Romeo η οποία θα ξεκινήσει το 2024, πιθανότατα με ένα SUV. Θυμίζουμε πως η Alfa Romeo λέγεται πως εργάζεται πάνω στην αναγέννηση της GTV ως ηλεκτρική ενώ, σύμφωνα με τον Imparato, βρίσκεται υπό συζήτηση η αναβίωση και της Spider Duetto.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
OPEL