Νεκρός πιλότος στην Formula 2 (+vids)

15.813 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2019)

Θρήνος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Anthoine Hubert έχασε την ζωή του μετά από σφοδρότατη σύγκρουση στην διάσημη πίστα του Spa σε μία από τις πιο απαιτητικές και γρήγορες στροφές ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Πολύ άσχημη ήταν η σημερινή μέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού, όπως ανακοίνωσε η ίδια η FIA, o πιλότος της Formula 2 Αnthoine Hubert «έφυγε» από την ζωή υποκύπτοντας στα τραύματα που του προκάλεσε το σφοδρό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το απόγευμα στην πίστα του Spa-Francorchamps.

Ο οδηγός της Renault, κάτοχος του τίτλου στην GP3 Series, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην διάσημη στροφή Eau Rouge, όταν ήρθε σε επαφή με τον Giuliano Alesi, με συνέπεια να προσκρούσει στις μπαριέρες με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Δυστυχώς, ο Juan Manuel Correa που τους ακολουθούσε, δεν πρόλαβε να αποφύγει τον Hubert και ουσιαστικά έπεσε πάνω του με πάρα πολλά χιλιόμετρα κόβοντας το μονοθέσιό του στα δύο…

Αμέσως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες και ο αγώνας διεκόπη για να μπορέσουν να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο. Ο Hubert μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο κοντινό νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του μια ώρα περίπου μετά την σύγκρουση. Οι υπόλοιποι οδηγοί που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα γλίτωσαν με ελάχιστους ή καθόλου τραυματισμούς.

Ο Hubert έκανε ονειρική χρονιά φέτος στην F2, όντας 8ος στο πρωτάθλημα με δύο νίκες στο ενεργητικό του παρά το γεγονός ότι έτρεχε με σαφώς υποδεέστερο μονοθέσιο. Ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για να τρέξει με καλύτερη ομάδα την επόμενη χρονιά και οι ειδικοί ισχυρίζονταν πως είχε το ταλέντο να φτάσει μέχρι και στην F1.

Σύσσωμη η οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει σπεύσει να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην F1 Lewis Hamilton ίσως έδωσε το καταλληλότερο στίγμα για τον θάνατο του νεαρού ταλαντούχου πιλότου λέγοντας: «Eάν όποιος βλέπει και απολαμβάνει το σπορ αυτό πιστεύει έστω και για λίγο πως αυτό που κάνουμε είναι ασφαλές τότε κάνει λάθος. Όλοι αυτοί οι οδηγοί παίζουν την ζωή τους κορόνα-γράμματα όταν μπαίνουν στην πίστα. Ο Αnthoine είναι ένας ήρωας για μένα γιατί πήρε το ρίσκο να κυνηγήσει το όνειρό του. Είμαι συντετριμμένος που συνέβη αυτό. Ας τον θυμόμαστε για πάντα. Επαναπαύσου εν ειρήνη αδερφέ».

Προσοχή σκληρές εικόνες
 

AUTOFIT PASXA
Audi