Νέο Lexus RZ450e F Sport: Με μαύρο καπό και διπλή αεροτομή
3 Φωτογραφίες »

Νέο Lexus RZ450e F Sport: Με μαύρο καπό και διπλή αεροτομή

2.523 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2024)

- Έρχεται χωρίς αλλαγές στις επιδόσεις στα 74.000 ευρώ περίπου
- Όσο πιο σπορ γίνεται, με ματ ζάντες και αεραγωγούς στο καπό
- Ανθρακονήματα παντού και δύο αεροτομές
- Ανανεωμένο εσωτερικό με δερμάτινα καθίσματα

Έρχεται χωρίς αλλαγές στις επιδόσεις στα 74.000 ευρώ περίπου

Από την περσινή έκθεση στο Τόκιο περιμέναμε αυτό που η Lexus μόλις ανακοίνωσε. Το ηλεκτρικό crossover της ιαπωνικής εταιρίας, το Lexus RZ450e,  που κυκλοφόρησε πέρσι στην  Ελλάδα (69.000 ευρώ αρχική τιμή), αναδιαμορφώνεται και γίνεται σπορ. Το συναρπαστικό; Μόνο 100 Lexus RZ450e Sport θα δουν το φως της μέρας, με την παραγωγή του να διακόπτεται μετέπειτα, όποιος προλάβει, πρόλαβε.

Πρόκειται κυρίως για μια έκδοση που αλλάζει αποκλειστικά την εμφάνιση του SUV, αφού οι επιδόσεις μένουν ίδιες και απαράλλακτες με το RZ450e: Μπαταρία χωρητικότητας 71,4 kWh, με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν μπρος 204 ίππων κι έναν πίσω 108 ίππων, με συνδυαστική ισχύ 312 άλογα . Η τιμή του θα ανέρχεται στα 11.800.000 γεν. (74.000 ευρώ περίπου).

Όσο πιο σπορ γίνεται, με ματ ζάντες και αεραγωγούς στο καπό

Οι αλλαγές ξεκινούν με ένα πλήρως αναθεωρημένο μπροστινό τμήμα. Ένας μπλε splitter από ανθρακονήματα και ένα μεγάλο ανθρακονημάτινο πάνελ κάτω ακριβώς από τα φώτα κοσμεί το «πρόσωπο» του αυτοκινήτου. Το καπό όπως και στην βασική έκδοση έχει μια απόχρωση γυαλιστερού μαύρου, αλλά τώρα διαθέτει και ένα ζευγάρι αεραγωγών από ανθρακονήματα (κι αυτό) τοποθετημένο απάνω του. Οι θόλοι πάνω από τις ρόδες έρχονται πιο φουσκωμένοι, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι 21 ιντσών της Enkei βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα. 

Ανθρακονήματα παντού και δύο αεροτομές

Η Lexus συνεχίζει με τα ανθρακονήματα: Ανθρακονήματα στην μαύρη οροφή. Ανθρακονήματα και στις δύο αεροτομές που τοποθέτησε η εταιρία, πάνω και κάτω από το πίσω τζάμι. Ανθρακονήματα φυσικά και στον πίσω προφυλακτήρα. Δεν έλεγαν ψέματα οι ιάπωνες όταν έλεγαν πως αυτό το αμάξι θα είναι σπορ.

Ανανεωμένο εσωτερικό με δερμάτινα καθίσματα

Και στο εσωτερικό υπήρξαν κάποιες ιδιαίτερες πινελιές. Τα καθίσματα έρχονται φτιαγμένα από ένα νέο τύπου δέρματος που ονομάζουν «ultra suede» και με ραφές σε μαύρο και μπλε χρώμα. Το τιμόνι έχει επένδυση από συνθετικό δέρμα, το πετάλι είναι από αλουμίνιο και ο πίνακας οργάνων έρχεται με μπλε πινελιές.

ford
test center