• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

H ψηφιακή πρόταση του kolesa.ru.

Νέο σχέδιο για τη νέα Mercedes SL

2.411 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/9/2020

Η νέα SL θα επιστρέψει στις ρίζες της υιοθετώντας ξανά υφασμάτινη οροφή αλλά παράλληλα θα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον λαμβάνοντας ήπια υβριδικούς κινητήρες.

Mercedes: A class χωρίς προκαταβολή

Μπορεί τα roadster αυτοκίνητα να μην απολαμβάνουν την αποδοχή του κοινού τα τελευταία χρόνια, ωστόσο για την Mercedes, η SL σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα απλό μοντέλο. Αυτός είναι ο λόγος που η Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει και μιας νέας γενιάς SL, την στιγμή που άλλα cabrio της γκάμας «κόβονται».

Στόχος της Mercedes είναι να εξελίξει τη νέα SL μαζί με την AMG. Σε τεχνικό επίπεδο, η συνεργασία με την AMG, συνεπάγεται πολλά νέα στοιχεία για λογαριασμό της SL. To πλαίσιο θα φέρει μεγάλες δόσεις αλουμινίου ενώ για να διαφοροποιηθεί από τις δίθυρες AMG GT θα είναι λίγο πιο μεγάλο και θα έχει χαρακτήρα 2+2 θέσεων. Επόμενη μεγάλη στροφή για την SL είναι φυσικά η υιοθέτηση μαλακής οροφής. Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο παραδοσιακής εικόνας για το μεγάλο κάμπριο μοντέλο αλλά θα βοηθήσει και στη μείωση του βάρους.

Μια πρόταση αντιπροσωπευτική για το πώς θα μοιάζει η επόμενη SL είναι αυτή του ρωσικού σάιτ kolesa.ru καθώς ο σχεδιαστής φαίνεται πως έχει λάβει υπόψη του όλα τα παραπάνω. Η γρίλια που φοράει το μοντέλο είναι η μάσκα Panamericana της AMG, ενώ στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει πάνω στα τριγωνικά φωτιστικά σώματα που είναι εμπνευσμένα από τα ολοκαίνουρια μοντέλα της φίρμας και τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Από πλευράς μηχανικών μερών, θα υπάρχει πολύ δυνατός τετρακύλινδρος κινητήρας, σίγουρα ένας εξακύλινδρος αλλά και ένας V8. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να συνυπολογίζουμε και ηλεκτρική βοήθεια με τη μορφή της EQ Boost ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα όλες οι υπόλοιπες επιλογές είναι στο τραπέζι: τόσο οι Plug-in υβριδικές λύσεις όσο και οι αμιγώς ηλεκτρικές. Πολλά θα κριθούν στον τρόπο που θα επιλεχθεί ώστε να μην έρχεται και πέφτει πάνω σε μοντέλα της AMG.

Η Mercedes δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για το πότε σκοπεύει να παρουσιάσει επίσημα το μοντέλο, κάτι που πιστεύεται πως θα συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021 για να ακολουθήσει αργότερα το λανσάρισμά του στις αγορές.
 

13 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  SL

Tags: MERCEDES SL