Ο Ηamilton πανηγυρίζει δείχνοντας το όνομα του Niki Lauda που είναι γραμμένο στο πίσω μέρος του κράνους του.

Νίκη-άθλος του Hamilton στο Μονακό

2.754 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2019)

Ο Βρετανός με άμυνα από μπετόν αρμέ για παραπάνω από 60 γύρους κράτησε πίσω του τον Max Verstappen και πήρε πανάξια την καρό σημαία. Δείτε την τελική κατάταξη.

Το Grand Prix του Μονακό μπορεί για άλλη μια φορά να μην είχε πολλές προσπεράσεις, κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών όμως μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ηamilton και Vestappen έδωσαν μια μεγάλης διάρκειας μάχη που στο τέλος είχε νικητή τον Βρετανό πανάξια και χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Ο αγώνας για τους πρωτοπόρους εξελίχθηκε στους πρώτους γύρους αρκετά ήρεμα, αφού δεν υπήρχαν αλλαγές στην κατάταξη. Η προσοχή όλων είχε στραφεί στην προσπάθεια του Lerclerc να ανέβει θέσεις μετά το χθεσινό στραπάτσο, όμως μετά από δύο-τρία προσπεράσματα, η τύχη δεν του χαμογέλασε στην συνέχεια, αφού μετά από μια σύγκρουση με τον Μagnussen έπαθε μεγάλη ζημιά στον πίσω δεξιά ελαστικό του και μετά από λίγους γύρους εγκατέλειψε.
 
Ο χορός των pit stop άρχισε με την Mercedes να επιλέγει να βάλει και τα δύο μονοθέσιά της μαζί για αλλαγή ελαστικών με αποτέλεσμα, λόγω μιας μικρής καθυστέρησης, ο Verstappen να προλάβει να βγει μπροστά από τον Bottas, παίρνοντας όμως ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή έπεσε πάνω στον Φιλανδό. Μάλιστα, από την σύγκρουση αυτή, ο Βοttas αναγκάστηκε να ξαναμπεί για pit stop, βάζοντας αυτή την φορά τα πιο σκληρά ελαστικά και να πέσει στην 4η θέση. 

Τα προβλήματα για τον Hamilton άρχισαν νωρίς, όταν είδε τα μέσης γόμας ελαστικά του να φθείρονται γρήγορα χωρίς όμως να μπορεί να απόμακρυνθεί από τους Verstappen, Vettel και Bottas που βρισκόταν πίσω του με την πιο σκληρή γόμα. Χωρίς άλλη επιλογή, ο Ηamilton χρειάστηκε, οδηγώντας για παραπάνω από 60 γύρους με λάθος ελαστικά, να κρατήσει πίσω του τον Ολλανδό που φαινόταν πως ήταν πολύ πιο γρήγορος. Όντως, ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ολοκλήρωσε τον άθλο αυτό και πήρε μια πολύ σημαντική καρό σημαία, αυξάνοντας παράλληλα την διαφορά του στην βαθμολογία από τον Bottas. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Verstappen λίγους γύρους πριν το τέλος ενώ έκανε την τελευταία επίθεσή του, έχασε τα φρένα και έπεσε πάνω στον Βρετανό, χωρίς ωστόσο, ευτυχώς να τραυματιστούν τα δύο μονοθέσια. Οι αγωνοδίκες ωστόσο σημείωσαν το συμβάν. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βγει στο φως η απόφασή τους.

Λόγω της ποινής των 5 δευτερολέπτων του Verstappen, στην 2η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Vettel και στην 3η ο Bottas, αφήνοντας εκτός βάθρου τον νεαρό Ολλανδό. Την 5η θέση πήρε ο Gasly, πετυχαίνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο εξαιρετικός Sainz με McLaren, oι τρομερoί φέτος Kvyat και Αlbon με Toro Rosso, ο Ricciardo και ο Grosjean.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στον Καναδά στις 7-9 Ιουνίου.

Δείτε την τελική κατάταξη.

NEO TRAFIC
moto