4 φωτογραφίες »

Νικητής ο Tanak στο Αrctic Rally

2.053 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

O Ott Tanak επέστρεψε δυναμικά στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος με μια εύκολη νίκη στο Arctic Rally, ωστόσο κερδισμένο ήταν και ο Rovanpera που φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των Οδηγών.


Τη νίκη του στο πρώτο Arctic Rally στην ιστορία της διοργάνωσης πήρε εύκολα ο Ott Τanak, ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα έφεραν τον Rovanpera στην κορυφή της βαθμολογίων των Οδηγών, γεγονός που τον έκανε τον νεαρότερο οδηγό που φτάνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Tanak είχε κατορθώσει να πάρει διαφορά ασφαλείας απέναντι στους διώχτες του και έτσι, στην τελευταία μέρα, δεν δυσκολεύτηκε να κρατηθεί στην κορυφή και να μπει δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου, εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Sebastian Ogier, που κατάφερε να πάρει μόνο ένα βαθμό στο Power Stage.

H δεύτερη θέση κρίθηκε στο ίδιο σκέλος του αγώνα, στο Power Stage, με τον Rovanpera να οδηγεί εκπληκτικά και να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τους Breen και Neuville, κατακτώντας έτσι και τους 5 επιπλέον βαθμούς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Thierry Neuville και έτσι κατάφερε να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του που τον φέρει επίσης στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τέταρτος κατετάγη ο Breen με Hyundai i20, ο οποίος, αν και δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον Evans, κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του. Ο Βρετανός όχι μόνο έμεινε στην 5η θέση αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάποιον βαθμό στο Power Stage, με τον ίδιο να εμφανίζεται απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Katsuta με Toyota Yaris WRC, τον ακολούθησε ο Solberg με i20, ενώ πίσω τους ακολούθησαν τα δύο Fiesta των Suninen και Greensmith στην 8η και 9η θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Lappi με Polo GTI.

O επόμενος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally θα γίνει στην Κροατία 22-25 Απριλίου.

Δείτε την κατάταξη και τις βαθμολογίες: 


 

peugeot
skoda