2 φωτογραφίες »

Νικητής ο Verstappen σε έναν επεισοδιακό αγώνα

2.255 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2021)

O Max Verstappen τα έκανε όλα σωστά, εκμεταλλεύτηκε ένα μεγάλο λάθος του Hamilton και πήρε μια εύκολη νίκη στην Ιταλία. Ολική επαναφορά για τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή. Διαβάστε τι έγινε.

Από μια νίκη έχουν στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς οι μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου Lewis Hamilton και Max Verstappen, αφού ο νεαρός Ολλανδός κατάφερε να απαντήσει στον θρίαμβο του Βρετανού παίρνοντας εύκολα την καρό σημαία στην ιταλική πίστα.

Ο Max Verstappen πήρε τα ηνία του αγώνα στην πρώτη στροφή του αγώνα καθώς έκανε εξαιρετική εκκίνηση και κατάφερε να βρεθεί μπροστά τόσο από τον teammate του Sergio Perez αλλά και από τον Hamilton που βρισκόταν στην pole position. Ο αγώνας ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή και για αυτό δεν έλειψαν τα λάθη από τους περισσότερους οδηγούς και οι συνεχείς ανακατατάξεις.

Όταν η πίστα άρχισε να στεγνώνει, ο Hamilton φάνηκε να έχει καλύτερο ρυθμό από τον Verstappen και να τον πλησιάζει με αποτέλεσμα η Red Bull να καλέσει τον Ολλανδό στα pits. Το ίδιο έκανε και η Mercedes με τον Hamilton έναν γύρο αργότερα, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρεθεί από τον πιλότο της Red Bull. Μάλιστα, στην Mercedes έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους μέσα σε έναν γύρο όταν είδαν τον Hamilton να βγαίνει εκτός πίστας και να σπάει την μπροστινή αεροτομή του στην προσπάθειά του να επανέλθει και τον Bottas να συγκρούεται με τον Russell της Williams με αποτέλεσμα ο Φιλανδός και ο νεαρός Βρετανός να εγκαταλείψουν.

Λόγω του σφοδρού ατυχήματος, οι αγωνοδίκες έριξαν κόκκινη σημαία και έφεραν τα μονοθέσια στα pits μέχρι να καθαρίσει η πίστα. Ο Hamilton μπόρεσε έτσι να αλλάξει αεροτομή και να αρχίσει το κυνήγι για να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα και να ελαχιστοποιήσει την απώλεια βαθμών από τον Verstappen. Όντως, ο Βρετανός κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον εξαιρετικό Lando Norris με McLaren στους τελευταίους γύρους. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση ακολούθησαν οι δύο πιλότοι της Ferrari, Leclerc και Sainz 

O Ricciardo κατετάγη στην έκτη θέση με την δεύτερη McLaren, o Stroll με Aston Martin ήταν έβδομος, ο Gasly ήταν όγδοος ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Raikkonen και Ocon.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στην Πορτογαλία στις 30 Απριλίου-2 Μάϊου. 

Δείτε την τελική κατάταξη: 

Mercedes
moto