2 φωτογραφίες »

Νικητής στο... ρελαντί ο Χάμιλτον

2.335 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2021)

Επίδειξη ισχύος έκανε στο Grand Prix του Πορτιμάο, στην Πορτογαλία ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος άφησε πίσω του τους Μαξ Φερστάπεν και Βάλτερι Μπότας που συμπλήρωσαν το πόντιουμ, κατακτώντας τη νίκη που ισοδυναμεί με τη δεύτερη της σεζόν και 97η της καριέρας του στην F1.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Χάμιλτον, ο οποίος από την εκκίνηση δεν κατάφερε να κάνει το ξεπέταγμα που περίμενε, ευρισκόμενος ακόμα και στην τρίτη θέση με τους Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν μπροστά του. Παράλληλα άσχημη εξέλιξη πήρε το Grand Prix και για τον Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες εγκατέλειψε πολύ νωρίς, βάζοντας ταυτόχρονα το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

 
Ο αγώνας ωστόσο γρήγορα συνεχίστηκε υπό κανονική ροή και έκτοτε ο Βρετανός πρωταθλητής ξεκίνησε τη δική του αντεπίθεση. Φτάνοντας στον 20ο γύρο, ο Χάμιλτον είχε πλέον προσπεράσει τόσο τον Φερστάπεν, όσο και τον team-mate του (Μπότας) και ουσιαστικά από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ο Φερστάπεν αρκέστηκε στη δεύτερη θέση και ο Μπότας στην τρίτη, έχοντας όμως στις αποσκευές του τον βαθμό από τον ταχύτερο γύρο.
 
Ο Σέρχιο Πέρεζ τερμάτισε τέταρτος, με τους Νόρις, που έκανε εκπληκτική εμφάνιση, αλλά και τους Λεκλέρκ, Οκόν, Αλόνσο, Ρικιάρντο και Γκασλί να είναι αυτοί που συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.  
 
Στον αντίποδα με άδεια τα χέρια έφυγε από την Ιβηρική χώρα η Aston Martin, αφού Φέτελ και Στρολ κατέλαβαν τη 13η και 14η θέση αντίστοιχα, ενώ στη 17η θέση κατέληξε ο Μικ Σουμάχερ που πίεσε και οδήγησε στο λάθος τον Λαφιτί της Williams.

Επόμενος αγώνας στη F1 σε λίγες ημέρες (7-9 Μαΐου) και πάλι σε χώρα της ιβηρικής χερσονήσου και συγκεκριμμένα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου οι ομάδες θα κληθούν να διανήσουν 66 γύρους από την πίστα μήκους 4,655 χιλιομέτρων.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center