Στην πρώτη θέση του πίνακα των πιο καλοπληρωμένων οδηγών της F1 βρίσκεται ο Lewis Hamilton, ο οποίος ξεπέρασε το «θρύλο» του αθλήματος, Michael Schumacher.

Ο Hamilton o πιο καλοπληρωμένος οδηγός της F1

3.331 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2019)

Στην πρώτη θέση του πίνακα των πιο καλοπληρωμένων οδηγών της F1 βρίσκεται ο Lewis Hamilton, ο οποίος ξεπέρασε το «θρύλο» του αθλήματος, Michael Schumacher.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Forbes, τα συνολικά χρήματα που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του ο Βρετανός οδηγός ανέρχονται σε περίπου 489 εκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο αριθμός είναι αρκετός για να δώσει στον οδηγό της Mercedes την pole position και στο κέρδη που έχει αποκομίσει αφήνοντας στη δεύτερη θέση μετά από πολύ καιρόν τον Michael Schumacher.
 
Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Ferrari στην F1, που αποσύρθηκε το 2012, μετρώντας τις συνολικές αποδοχές που είχε συμπεριλαμβανομένων και των μπόνους (όπως σε όλους τους οδηγούς), είναι πλέον δεύτερος με 464 εκατομμύρια δολάρια.
 
Ο Fernando Alonso, στην πρώτη του χρονιά εκτός F1 είναι αυτός που συμπληρώνει το πόντιουμ, όντας στην τρίτη θέση των πιο καλοπληρωμένων οδηγών με 458 εκατομμύρια δολάρια, ενώ με 358 εκ. δολάρια ακολουθεί τέταρτος ο νυν οδηγός της Scuderia, Sebastian Vettel.
 
Πέμπτος ακολουθεί ο Kimi Raikkonen, ενώ μέσα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι Jenson Button, Ralf Schumacher, Jacques Villeneuve, Fellipe Massa και o συμπατριώτης του Rubens Barrichello.
 
Δείτε την πρώτη δεκάδα   
 
  1. Lewis Hamilton                489 εκ. δολάρια
  2. Michael Schumacher        464 εκ. δολάρια
  3. Fernando Alonso              458 εκ. δολάρια
  4. Sebastian Vettel               358 εκ. δολάρια
  5. Kimi Raikkonen                331 εκ. δολάρια
  6. Jenson Button                  147 εκ. δολάρια
  7. Ralf Schumacher              121 εκ. δολάρια
  8. Jacques Villeneuve           115 εκ. δολάρια
  9. Fellipe Massa                    110 εκ. δολάρια
  10. Rubens Barrichello            110 εκ. δολάρια

ELASTIKA 2024
OPEL