Ο Marc Coma θα είναι ο συνοδηγός του Fernando Alonso.

Ο πρώτος αγώνας του Coma μαζί με τον Alonso θα είναι ο Lichtenburg 400, ο πέμπτος γύρος της σειράς Cross Country της Νότιας Αφρικής.

Ο Marc Coma συνοδηγός του Fernando Alonso

2.582 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2019)

Ένας θρύλος του Ντακάρ θα βρεθεί στο πλευρό του Fernando Alonso, καθώς η Toyota Gazoo Racing έκανε γνωστό πως ο συνοδηγός του Ισπανού οδηγού θα είναι ο πέντε φορές νικητής του θεσμού, Marc Coma.

Ο 42χρονος Coma συμμετέχοντας στην κατηγορία των μοτοσυκλετών με την ΚΤΜ έχει κατακτήσει πέντε φορές το συγκεκριμένο αγώνα μεταξύ του 2006 και 2015, σε μια καριέρα που κάλυπτε τις εποχές όπου το διάσημο Ντακάρ λάμβανε χώρα στα εδάφη της Αφρικής και στη συνέχεια αυτά της Νότιας Αμερικής. Μάλιστα ο Coma έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον Alonso, τον οποίο και συνόδευσε στις δύο πρόσφατες δοκιμές που έκαναν, οδηγώντας το Hilux στη Ναμίμπια και στην Πολωνία.
 
«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος που συμμετέχω στην ομάδα και μπορώ να μοιραστώ την εμπειρία μου με τον Fernando» σχολίασε ο Coma και συνέχισε «Παρόλο που είμαι πολλά χρόνια στο άθλημα, αυτό είναι μία ακόμα πρόκληση για εμένα. Ποτέ δε φανταζόμουν πως θα ήμουν μέσα σε ένα Toyota Hilux και θα συμμετείχα σε αυτό το γεγονός. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Toyota Gazoo Racing».
 
Από τη μεριά του ο Alonso είπε: «Η συνεργασία με τον Marc είναι φανταστική. Έχω τη δυνατότητα να μάθω πολλά γι 'αυτόν χάρη στον πλούτο γνώσης και εμπειρίας του. Σε αυτό το είδος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όταν πρέπει να οδηγείς εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με το άτομο που είναι μαζί σου στο αυτοκίνητο. Ο Marc και εγώ προχωρούμε πολύ καλά και εργαζόμαστε αποτελεσματικά ως μονάδα».
 
Τέλος να σημειωθεί πως ο πρώτος αγώνας του Coma μαζί με τον Alonso θα είναι ο Lichtenburg 400, ο πέμπτος γύρος της σειράς Cross Country της Νότιας Αφρικής.

Hyundai
vw