• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο ΣΕΕΠΕ για τις παραβάσεις των πρατηρίων

Διαβάστηκε από 1017 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/2/2019
 

Προτεραιότητα πρέπει να είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και κάθε παρανομίας στα καύσιμα σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος. Διαβάστε την ανακοίνωση του.

Την δική της ανακοίνωση σχετικά με τα όσα στοιχεία δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες ελέγχου της ΑΑΔΕ δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος. Σε αυτήν αναφέρει:

«Συνεχίζεται η συστηματική παρακολούθηση των πρατηρίων μέσω του συστήματος εισροών - εκροών. Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και πίεσης για λήψη μέτρων κατά του λαθρεμπορίου, εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί, επιτέλους, υπάρχει αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος. Τα σημαντικότατα ευρήματα των ελέγχων της ΑΑΔΕ δικαιώνουν τον Σύνδεσμο και τις θέσεις του πάνω στο θέμα!
 

Δείτε περισσότερα στο AutoTρίτη

Θεωρούμε λανθασμένη την ερμηνεία που δόθηκε από πλευράς διαφόρων Μέσων στα αποτελέσματα των ελέγχων που παρουσίασε η ΑΑΔΕ για ομάδα πρατηρίων. Συγκεκριμένα, είναι ατυχές και άστοχο το να ανάγονται οι έλεγχοι στο σύνολο των πρατηρίων και να μεταφράζονται σε τίτλους όπως : «Ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων με παραβάσεις» αντί του σωστού «τρία στα εκατό πρατήρια». Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατΆ αποκλειστικότητα σε συγκεκριμένα πρατήρια που το σύστημα είχε εντοπίσει, πρωτογενώς, προβλήματα και, κατΆ επέκταση, πιθανή παραβατικότητα. Οι αυθαίρετες αναγωγές των ευρημάτων από ελέγχους σε συγκεκριμένη ομάδα Πρατηρίων - βάσει ενδείξεων - στο σύνολο των πρατηρίων, δημιουργούν παρερμηνείες και αποπροσανατολίζουν το καταναλωτικό κοινό.

Επισημαίνεται ότι από τα, περίπου, 6.000 πρατήρια που λειτουργούν στη Χώρα μας, επιλέχθηκαν 546 πρατήρια για έλεγχο το 2018 (που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου των πρατηρίων), κατόπιν ανάλυσης πληροφοριών από το σύστημα εισροών – εκροών. Η επιλογή αυτών των πρατηρίων έγινε με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας όπως σημειώνει στο Δελτίο Τύπου η Αρχή. Σε αυτούς τους ελέγχους εντοπίσθηκαν παραβάσεις σε 181 πρατήρια - που αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου των πρατηρίων, δηλαδή 3 στα 100 πρατήρια.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως προτεραιότητα για τον Κλάδο είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και κάθε παρανομίας στα καύσιμα. Συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των δεδομένων του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων όλης της Χώρας, καθώς και της ολοκλήρωσης και εφαρμογής όλων των μέτρων που έχουν ενταχθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της ΑΑΔΕ ή έχουν νομοθετηθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί.»

O όμιλος Θεοχαράκη στη «Μέρα Μαγιού»

Το «καυτό» Hyundai i20 N;

Δοκιμή: Audi A1 40 TFSI

Aston Martin Vantage στα 298 χλμ./ώρα

Η κίνηση στους δρόμους

B-SUV ή μικρομεσαίο;

Τα πιο άνετα και βολικά μικρά SUV

Οι καλύτερες παραλίες της Αν. Εύβοιας!

Τι γυρεύει ο διάβολος στην Πρέβεζα;

Εκεί που ο Καζαντζάκης εμπνεύστηκε τον Ζορμπά

10 + 3 super προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος

Ίσως το αγαπημένο νησί των Αθηναίων

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

FORDAdvertisement: Προωθητικό Πρόγραμμα Ford Blue Days

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 20 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »