4 φωτογραφίες »

Ο Τanak νικητής στο ράλι της πατρίδας του

2.499 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2020)

Ο Τanak πήρε την νίκη στην Εσθονία και μείωσε την διαφορά του από τον Ogier ενώ το 1-2 που έκανε η Hyundai την κρατά σε απόσταση βολής πίσω από την Toyota.

Ο Ott Tänak πήρε την νίκη στην πατρίδα του την Εσθονία αρκετά εύκολα αν εξαιρέσει κανείς μια στιγμή ανησυχίας για τον οδηγό τoυ Hyundai i20. Η Εσθονία φιλοξένησε τον 600ο αγώνα WRC από τότε που ξεκίνησε η διοργάνωση το 1973 και σηματοδότησε την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά από μια εξάμηνη παύση λόγω της πανδημίας.

Ο Τanak είχε την πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του ράλι και τελικά τερμάτισε έχοντας  22,2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον ομόσταυλό του Craig Breen, ολοκληρώνοντας έτσι το 1-2 για τη Hyundai Motorsport. Με την δεύτερη θέση που πήρε, ο Breen ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του ενώ λίγο έλειψε να πάρει την νίκη όταν ο Tanak «βρήκε» με το πίσω μέρος του i20.

Ο Tänak ανέβηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος 13 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Sébastien Ogier ενώ ο έδωσε την δυνατότητα στην Hyundai να καλύψει σημαντικά την διαφορά που έχει η Toyota στους Κατασκευαστές.

Ο Ogier τερμάτισε τρίτος μπροστά από άλλα δύο Yaris και φάνηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι, με το βάθρο που πήρε, διατηρεί τις ελπίδες του για έναν έβδομο παγκόσμιο τίτλο. Ο Elfyn Evans και ο Kalle Rovanperä πήραν την τέταρτη και την πέμπτη αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στα ελαστικά τους. Ο Rovanperä έγινε ο νεότερος οδηγός που έχει ποτέ στην πρωτοπορία ενός ράλι WRC, μόλις στα 19 του χρόνια.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Suninen, στην έβδομη ο Lappi ενώ όγδοος ήταν ο Gus Greensmith. Και οι τρεις προαναφερόμενοι έτρεχαν με Ford Fiesta.

Ο επόμενος γύρος του WRC είναι το Ράλι Τουρκίας στις 18-20 Σεπτεμβρίου.

Δείτε την τελική κατάταξη και τις βαθμολογίες.

 

Mercedes
moto