Ο V8 της νέας Lamborghini Temerario θα φτάνει τις 10.000 σ.α.λ.

1.986 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2024)
Ο V8 της νέας Lamborghini Temerario θα φτάνει τις 10.000 σ.α.λ.
7 Φωτογραφίες »

- Υβριδικό σύστημα κίνησης με νέο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα.
- Στα 900 άλογα φημολογείται η ισχύς.
- Πιθανότατα με την ονομασία Temerario η νέα Lambo.
- Οικεία σχεδίαση με στοιχεία από Countach και Huracan.

Υβριδικό σύστημα κίνησης με νέο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα

Η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για το αυτοκίνητο που θα διαδεχτεί την Huracan. Η ιταλική μάρκα σε πρώτη φάση επικεντρώθηκε στο νέο υβριδικό σύστημα κίνησης που θα διαθέτει, το οποίο θα αποτελείται από έναν V8 twin-turbo κινητήρα συνδυαστικά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα κινεί τους πίσω τροχούς.

Στα 900 άλογα φημολογείται η ισχύς

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Lamborghini, ο νέος κινητήρας V8 twin-turbo 4,0 λίτρων που θα διαθέτει το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης θα μπορεί να λειτουργεί έως και στις 10.000 σ.α.λ. Επί του παρόντος δεν ανακοινώθηκαν οι ακριβείς προδιαγραφές, ωστόσο είναι βέβαιο πως το εν λόγω μοτέρ από μόνο του μπορεί να προσφέρει 800 ίππους και 730 Nm ροπής. Από κει και πέρα, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας θα συνδυάζεται σίγουρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ (υπάρχουν φήμες και για δεύτερο μοτέρ), που θα στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς. Η ισχύς θα φτάνει τα 150 άλογα, ενώ η ροπή στα 300 Nm. Η συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος υπολογίζεται πως θα είναι μίνιμουμ στα 900 άλογα!

Πιθανότατα με την ονομασία Temerario

Από κει και πέρα, η Lamborghini δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το όνομα του νέου αυτοκινήτου. Πρόσφατα όμως η ιταλική φίρμα κατέθεσε αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να κατοχυρώσει την ονομασία «Temerario», ενώ επιβεβαίωσε ότι το νέο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο.

Οικεία σχεδίαση με στοιχεία από Countach και Huracan

Κλείνοντας, σχεδιαστικά το νέο υπεραυτοκίνητο της Lamborghini θα συνδυάζει τα σφηνοειδή χαρακτηριστικά από την Countach, στοιχεία τα οποία δανείστηκε και η Huracan. Η Lamborghini Temerario (εάν όντως είναι αυτή η ονομασία) θα εξοπλίζεται με λεπτά φωτιστικά σώματα, μεγάλες εισαγωγές αέρα στο πλάι και μία απόληξη εξάτμισης.   

Hyundai
kia