4 φωτογραφίες »

Υπεύθυνος για αυτό το τροποποιημένο και υπερυψωμένο MX-5 είναι ο Caleb Sandlund.

Off-road Mazda MX-5 με μοτέρ Subaru (+vids)

3.001 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2020)

Από εκτεταμένη μετατροπή πέρασε ένα Mazda MX-5, με αποτέλεσμα εκτός από την άσφαλτο να μπορεί να κινηθεί με άνεση και σε άλλα εδάφη!


Υπεύθυνος για αυτό το τροποποιημένο και υπερυψωμένο MX-5 είναι ο Caleb Sandlund, ο οποίος όπως φαίνεται λατρεύει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αφού έχει ακόμα ένα στην κατοχή του. Αφού λοιπόν πραγματοποίησε στο ένα από αυτά μία πιο απλή μετατροπή προσφέροντας του έναν νέο τούρμπο κινητήρα, πήρε την απόφαση ότι το δεύτερο θα πρέπει να γίνει ένα off-road MX-5.
 
Έτσι ξεκίνησε το φιλόδοξο έργο του, καταγράφοντας κάποια από τα στιγμιότυπα στα βίντεο που μπορείτε να δείτε. Το πιο εντυπωσιακό απ` όλα είναι το σύστημα μετάδοσης κίνησης το οποίο προέρχεται από ένα Subaru WRX που περιλαμβάνει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων EJ205, ενώ ορατή είναι και η ύπαρξη νέας ανάρτησης για αν προσφέρει την κατάλληλη αυξημένη απόσταση από το έδαφος.
 
Στα βίντεο εμφανίζονται πολλές από τις επιμέρους μετατροπές, όμως σε ότι αφορά τον κινητήρα τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά αφορούν ένα μεγαλύτερο τούρμπο, νέο intercooler και εξάτμιση, αναβαθμισμένο σύστημα συμπλέκτη και καυσίμου. Μέρος του εξοπλισμού είναι επίσης ένα roll cage, προσαρμοσμένοι τροχοί Sparco με ελαστικά παντός εδάφους, αλλά και το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της Subaru.
 

Mercedes
test center