Αυτές είναι οι ποινές των αγωνοδικών στον Οgier (+videos)

9.105 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2021)

Mε 7.000 ευρώ και αποκλεισμό από έναν αγώνα με αναστολή τιμωρήθηκε ο Sebastien Ogier για τα όσα συνέβησαν χθες το πρωί. Ο Γάλλος πρώτα τράκαρε με Ι.Χ, έπειτα σχεδόν παρέσυρε αστυνομικό για να φύγει από το σημείο και αργότερα πέρασε με κόκκινο φανάρι. Δείτε τα videos.

Mε δύο πρόστιμα και έναν αποκλεισμό με αναστολή τιμωρήθηκε ο Sebastian Ogier για όσα συνέβησαν το πρωί της τρίτης μέρας του αγώνα της Κροατίας. Ο Γάλλος θα κρατήσει τη νίκη που πέτυχε, η οποία τον φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των Οδηγών, ωστόσο θα πρέπει να προσέξει να μην κάνει κάποια αντίστοιχη ενέργεια μέσα στους επόμενους 6 μήνες για να μην τιμωρηθεί με αποκλεισμό από κάποιον αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ogier και ο συνοδηγός του αποφάσισαν να ελέγξουν κάτι στο αυτοκίνητό τους, πηγαίνοντας από το σημείο που γίνονται τα service προς την εκκίνηση της προσπάθειάς του την τελευταία μέρα του αγώνα. Όταν ο Ogier είδε ένα χώρο για να σταματήσει, έκανε απότομα το τιμόνι δεξιά πέφτοντας πάνω σε μια διερχόμενη με μεγάλη ταχύτητα BMW με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές τόσο στο Yaris του Ogier όσο και στο Ι.Χ.

Το πλήρωμα του Yaris κατέβηκε, έλεγξε την ζημιά, επικοινώνησε με την Toyota και πράγματι μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο ένας άνθρωπος της Toyota για να αναλάβει τα διαδικαστικά. Οι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί ωστόσο δεν έλαβαν εντολή να αφήσουν τον Γάλλο να φύγει με αποτέλεσμα ο Οgier να μπει στο αυτοκίνητο και ουσιαστικά να φύγει από το σημείο, παρασύροντας σχεδόν τον αστυνομικό που τον εμπόδιζε. Για όσα συνέβησαν εκεί, του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ ενώ, λίγο αργότερα, πέρασε παράνομα κόκκινο σηματοδότη, κάτι που του κόστισε 2.000 ευρώ επιπλέον.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν όλα όσα συνέβησαν και ανακοίνωσαν: «O κύριος Ogier μας είπε πως καταλαβαίνει πλήρως πως αυτά δεν έπρεπε να είχαν συμβεί και ότι τα video που έχουν έρθει στην δημοσιότητα τον κάνουν να δείχνει κακό. Ο κύριος Ogier απολογήθηκε και υποσχέθηκε πως θα επικοινωνήσει με τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου και με τον αστυνομικό που βρισκόταν μπροστά του για να ζητήσει συγνώμη. Οι αγωνοδίκες πως ένα τέτοιο τρακάρισμα στους δημόσιους δρόμους δεν παραβιάζει κάποιον κανονισμό του Πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή, η συμπεριφορά του κυρίου Ogier δεν είναι επιτρεπτή. Με το να σπρώχνει τον αστυνομικό, ο κύριος Ogier δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση».
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green