Οι χάρτες Google θα μπορούν να εντοπίζουν τους φορτιστές μέσω AI

1.462 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2024)
Οι χάρτες Google θα μπορούν να εντοπίζουν τους φορτιστές μέσω AI

- Η λειτουργία θα «τρέχει» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Θα αναγράφεται η τοποθεσία και ο αριθμός των θέσεων που έχει κάθε σημείο φόρτισης
- Οι ιθύνοντες της Google «ποντάρουν» στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών στις ΗΠΑ

Η λειτουργία θα «τρέχει» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

H Google αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και έτσι, μετά τη δυνατότητα της ένδειξης για διαδρομές με τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, πλέον έρχεται και η δυνατότητα εντοπισμού σημείων φόρτισης. 

Θα αναγράφεται η τοποθεσία και ο αριθμός των θέσεων που έχει κάθε σημείο φόρτισης

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το μόνο που θα χρειάζεται είναι να δηλώνεται από τους οδηγούς η χρήση ηλεκτρικού οχήματος. Αμεσα (και σε πραγματικό χρόνο), «ξεκλειδώνονται» όλες οι λεπτομέρειες για τους φορτιστές, όπως η τοποθεσία τους, ο αριθμός θέσεων που διαθέτουν, καθώς και η κατάστασή τους. Ακόμη, η εφαρμογή θα υπολογίζει την αυτονομία που θα έχει το αυτοκίνητο κάθε στιγμή μέχρι να φτάσει εκί και θα προβάλλει προτάσεις για φόρτιση βάσει του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας.

Περισσότερα αναμένονται να γίνουν γνωστά στο συνέδριο των προγραμματιστών της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Οι ιθύνοντες της Google «ποντάρουν» στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών στις ΗΠΑ

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών στις ΗΠΑ έχει γνωρίσει αύξηση της τάξεως του 7% και στην «πατρίδα» της Google, πολιτεία της Καλιφόρνια, ξεπερνάει το 25%. 

Ο Andrew Foster, ένας εκ των διευθυντών της συγκεκριμένης εφαρμογής, δήλωσε σε διαδικτυακό δημοσίευμα:

«Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται ραγδαία, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ψάχνουν τρόπους για να φορτίσουν τα οχήματά τους, είτε βρίσκονται στο δρόμο, είτε όχι».

test center
KIA